Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elkészült a Jupiter Io holdjának első átfogó geológiai térképe.

A U.S. Geological Survey megalkotta a Jupiter Io holdjának első átfogó atlaszát, feltüntetve a vulkáni tevékenységet és a lávafolyásokat. Ki is emelték a készítők, hogy nem találtak a holdon meteorbecsapódások krátereit.

Tovább

Nyáron forgatják a Sin City 2.

A Sin City folytatására már lassan hét éve várunk, bár Robert Rodriguez gyakorlatilag a 2005-ös Sin City óta emlegeti a folytatást, de mostanáig nem történt előrelépés a gyártás terén. Nagyon úgy tűnik, most már tényleg betartja a szavát.

Tovább

Megsemmisülhettek a Teremtés oszlopai

A Sas-ködben fellelhető Teremtés Oszlopainak nevezett felhőoszlop megsemmisülhetett, ugyanis az Európai Űrügynökség (ESA) két műholdjának a felvételeiről erre lehet következtetni.

Tovább

Új képek az UFO-galaxisról.

Nem tévedés, a NASA új bámulatos képeket készített az úgynevezett UFO-galaxisról. Nevét a formájáról kapta, ami a klasszikus sci-fik űrhajójának alakját formázza.

Tovább

Elefánt formájú lávafolyást fedeztek fel a Marson

A NASA nem régen tette közzé azt a képet melyet, Mars Reconnaissance Orbiterének fedélzetén lévő "Nagy Felbontású Képalkotó Tudományos Kísérlet" (High-Resolution Imaging Science Experiment), azaz a HiRISE által lencsevégre kapott.

Tovább

Új képek Az emlékmás című film remake-ből

Múlt héten mutatta be a Columbia Pictures a nagy sikerű Emlékmás című film első kedvcsináló előzetesét. Ma az első fotót mutatták be a készülő filmből.

A képen a két főszereplő Colin Farrell és Kate Beckinsale látható. Várhatóan nyáron augusztus hónap 3-án fogják bemutatni az amerikai mozik. Ha a eredeti filmből sikerül megőrizni az eredeti vizuális világot és a izgalmas cselekményszövést, akkor garantáltan jó filmet láthatunk nyáron a mozikban. Az alábbi linken látható a film előzetese. 

http://www.youtube.com/watch?v=sWMhADqlPYg

A mozi rövid tartalma, a mű Philip K. Dick: Welcome the Rekall című regénye alapján készült. 2084-et írunk Douglas Quaid (Colin Farell) munkásnak van egy visszatérő álma, hogy a Marson van egy ismeretlen nővel. Az almai hatására egyre inkább elszeretne utazni a vörös bolygóra, feleségének(Kate Beckinsale) viszont nem tetszik az utazás ötlete. Felesége szerint a Mars egy porfészek, amelyen ráadásul épp zavargások vannak.

Quaid azonban nem tudja kiverni a fejéből a marsi útjának a gondolatát. Munkába menet egy cég hirdetését látja a képernyőn: a Recall iroda emlékutazást ajánl a kuncsaftjainak, melyre később úgy emlékszik mintha valóban a Marson járt volna. Mihelyst megkezdik a procedúrát probléma lép fel, hősünk megvadul a berendezéshez szíjazva. A cég alkalmazottai megpróbálják ártalmatlanná próbálják tenni és megszabadulni tőle, hősünk azonban kiszabadul.

Doug élete innentől fenekestül felfordul a legjobban hitt barátja akarja megölni, és a felesége sem teljesen az akinek mondja magát. Quaid egy megoldás maradt el kell utazzon a Marsra, ott talán rájöhet, hogy ki is ő valójában. 

http://geektyrant.com/news/2012/4/9/new-image-for-total-recall.html

Tovább

Batman valódi ereje.

DeviantArtist alkotta meg, ezt a csodás képet a szuperhősünkről, mely láttán még a nézőre is átragad a képből áradó energia.

Számomra a kép önmagáért beszél, szuperhősünket ábrázolja harc után, abban a pillanatban, amikor egy pillanatra megpihen és a kezét a földre téve leguggol. A szárnyait lobogtatja a szél, a öltözékét itt-ott vér borítja, ez nyilván az ellenfeléé, mert a kép tanulsága szerint sértetlenül megúszta az összecsapást. 

A kép címe: A harc után. A hősünk ruházata egy kicsit Pókember jelmezére emlékeztet. A felvétel összehatását figyelembe véve eléggé félelmetes, megmerem kockáztatni, hogy az egyik legfélelmetesebb Batman kép, melyet eddig láttam. Mit gondoltok a képről?

http://geektyrant.com/news/2012/4/9/geek-art-awesomely-energetic-image-of-batman.html

Tovább

Csodás fotók a Nemzetközi Űrállomásról.

A nemzetközi űrállomáson szolgáló asztronauták megörökítették az utókor számára egy automata szállító jármű dokkolását.

Tovább

Új akcióhős a láthatáron.

A minap alkotta meg Jaco a CGHUB művésze a történelem következő potenciális szuperhősét.

Főhősünket a kreátora egy tradicionális 8. századbeli viking harcosból és modern korunk népszerű szuperhőséből Batman-ből gyúrta össze. Alapötletét az szolgálta Jaco számára, hogy Batman középkori vikingként rúgja széjjel a gonoszok fenekét, akarom mondani, hátát...

Batman denevérszárnyai dominálnak a háttérben, a tradicionális viking harci sisakot áramvonalasította a művész. Kiemelném a nyakában lógó csatot, mely Batman jelét szimbolizálja. E felszerelésben harcol az igazságért, kezében hatalmas pallossal.

Egyrészt, kíváncsi lennék arra, hogy milyen képet vágnának a bűnözők, mikor megjelenik a színen főhősünk. Másrészt arra, hogy mikor fognak lecsapni a karakterre a hollywoodi filmesek. Lehet hogy a következő Batman filmben viking jelmezben fog harcolni főhősünk Gotham városában.

http://geektyrant.com/news/2012/4/4/geek-art-viking-batman.html

Tovább

A nap képei: A macskák Galaktikát vennének (és vesznek is!)

Nem csalás, nem ámítás, a legenda igaz: a macskák reális vásárlóerőt képviselő kultúrafogyasztók (amellett, hogy az űrből jöttek). Íme egy igazi úrihölgy, Puszti, aki délutáni szunyókálását a márciusi Galaktika olvasgatásával dobja fel.

Tovább
«
12
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek