Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elefánt formájú lávafolyást fedeztek fel a Marson

A NASA nem régen tette közzé azt a képet melyet, Mars Reconnaissance Orbiterének fedélzetén lévő "Nagy Felbontású Képalkotó Tudományos Kísérlet" (High-Resolution Imaging Science Experiment), azaz a HiRISE által lencsevégre kapott.

Tovább

Porördögök a Marson

A Mars Reconnaissance Orbiter február 16-án, az Amazonis-síkság fölött áthaladva kapott lencsevégre egy portölcsért a Marson.

Tovább

Megbukik az orosz Mars-misszió?

A dolgok űrbe szállításának módja nem igazán változott az elmúlt időszakban: fölrakjuk rakétára, oszt' hadd szóljon. Ezért egyelőre igencsak drága ez a dolog, így különösen fájó egy-egy csapatnak, ha a misszió sikertelen: évek munkája, tervezés, gondos előkészítés, méregdrága előállítás után egy szonda meghibásodik, és elhúz a kijelölt égitest mellett, vagy nemes egyszerűséggel néhány km/másodperccel lefejel egy aszteroidát útközben... az űrkutató rémálma. Most éppen az oroszok rágják mind a tíz körmüket Phobos-Grunt szondájukkal kapcsolatban. És - sajnos - okkal.

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek