A Sin City folytatására már lassan hét éve várunk, bár Robert Rodriguez gyakorlatilag a 2005-ös Sin City óta emlegeti a folytatást, de mostanáig nem történt előrelépés a gyártás terén. Nagyon úgy tűnik, most már tényleg betartja a szavát.

A két rendező Robert Rodriguez és Frank Miller nem akarták elkapkodni az írást, minőségi anyagot akarnak szállítani a rajongóknak. Friss sajtóközleményük szerint hamarosan elkezdődik a Sin City: A Dame to Kill For forgatása. Egyenlőre még csak annyi biztos a filmmel, hogy a Frank Miller második Sin City-kötetén fog majd alapulni, mely magyarul Ölni tudnál érte címet viseli. Rodriguez ismét együtt forgat Millerrel.

A történet kapcsán még annyit elárultak az illetékesek hogy a Sin City 2 ismét csak több Frank Miller-történetet fog feldolgozni. Ezek közül az egyik, a fent említett képregény formájában már jól ismert Dame For A Kill (Ölni tudnál érte) lesz, a másik kettő viszont teljesen új. Ez utóbbiak közül az egyik címe már nyilvánosságra került: The Long Bad Night.

A szereplőválogatás jövő héten kezdődik, és az első filmből visszatér majd több szereplő is, főleg Clive Owené (Dwight), aki központi szerepet kap ebben a füzetben. Rajta kívül még az Ölni tudnál érte történetében szerepel Marv és Nancy, akiket az első filmben Mickey Rourke és Jessica Alba alakított. A forgatást nyárra tervezik, kíváncsian várjuk hogy hogyan sikerül a folytatás.

http://blastr.com/2012/04/its-official-sin-city-2-i.php