Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elefánt formájú lávafolyást fedeztek fel a Marson

A NASA nem régen tette közzé azt a képet melyet, Mars Reconnaissance Orbiterének fedélzetén lévő "Nagy Felbontású Képalkotó Tudományos Kísérlet" (High-Resolution Imaging Science Experiment), azaz a HiRISE által lencsevégre kapott.

Tovább

Csodás fotók a Nemzetközi Űrállomásról.

A nemzetközi űrállomáson szolgáló asztronauták megörökítették az utókor számára egy automata szállító jármű dokkolását.

Tovább

A hibrid testpáncél elnyeli a becsapódások erejét

Az amerikai hadseregben a modern testpáncél képes megállítani a lövedékeket, megmentve a viselője életét. A becsapódás erejétől azonban még így is komoly sebesüléseket lehet szerezni - erre kínál megoldást a hibrid páncél.

Tovább

NASA: Aludj nyugodtan 2012 decemberében is!

December 8-án egy nyílt beszélgetést rendezett a NASA a Pasadena-i laboratóriumában. Don Yeomans, a NASA földközeli űrbeli testeket figyelő programjának igazgatójától lehetett kérdezni, aki nyitóbeszédében elmondta, hogy még 2012 december 21-én is nyugodtan lehet majd aludni (sőt, mivel az év leghosszabb éjszakájáról beszélünk, igen kellemes szundinak nézünk elébe). A 2000-hez kapcsolódó apokalipszis-látomások időpontja még valamennyire érthető volt, de vajon honnan van ez a jelen világvége-látás az emberekben?

Tovább

Ágyúval föld körüli pályára

A különféle űrszerkezetek, szondák, teleszkópok, műholdak indításához alkalmazott rakéták legtöbbje csak egyszer használatos, mert az indítás során megsemmisülnek. Verne Gyula elképzelése, hogy ágyúval állítsunk valamit földkörüli pályára, már nem elképzelhetetlen. Sőt, az ágyúval történő fellövés csupán huszadába kerül a rakétás indításnak - legalábbis ezt állítja John Hunter, a QuickLaunch nevű amerikai vállalkozás igazgatója.


Tovább
1 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek