Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Autizmus: betegség vagy az evolúció következő lépcsőfoka?

A nagy port kavart, hatalmas botránnyal együtt járó 1998-as tanulmány, amely azt állította, hogy az autizmust a gyerekek által kapott oltások okozzák, egy újabb kutatás "jól kimunkált csalás" -nak nevezte. Kényelmes megoldás is lett volna ezt állítani erről a rendkívül összetett jelenség- és tünetegyüttesről. De mi is vajon az autizmus?
Tovább

Mikor fogjuk lézerfegyverekkel vívni a háborúkat?

A sci-fi egyik elengedhetetlen kelléke a lézer. Van, hogy pisztoly, van hogy kard, vagy ágyú - de mindenképpen ott van az elképzelt csatákban. Mikor válik valósággá a lézerfegyverekkel vívott háború?

Tovább

A fekete lyukak csillagokat ehetnek

Na persze, ez nem újdonság, ezt már eddig is tudtuk. Azt azonban eddig még nem tudtuk, hogy a galaxisok középpontjában lévő szupermasszív fekete lyukak is előszeretettel fogyasztják el az óvatlanabb csillagokat.

Tovább

Csótányok és a csoki

Sok csokiallergiában szenvedő embernek meglepő hír lehet, hogy nem feltétlenül a kakaóra, vagy a csokoládé egyéb - a csomagoláson feltüntetett - összetevőjére allergiás.

Tovább

Törpegalaxisokkal a sötét anyag nyomában

A sötét anyag - az Univerzum tömegének 80%-át kitevő, ismeretlen összetételű matéria - tulajdonságairól adhat pontosabb képet a Tejútrendszer törpegalaxisainak vizsgálata.

Tovább

A kapcsolatfelvétel protokollja

Elképzelhető, hogy az emberiség nemsokára találkozik a földönkívüliekkel. Nagy erőkkel kutatjuk az esetlegesen máshol létrejött technológiai civilizációk jeleit. De vajon mi történne, ha találnánk egyet?

Tovább

Miért rossz ízű a szobahőmérsékletű kávé?

A legtöbben, akik kávéznak, igencsak kellemetlennek találják a kávé elfogyasztását, miután forró italuk lehűlt, vagy éppen a jegeskávé felmelegedett szobahőmérsékletűre. De vajon miért van ez?

Tovább

A modern fizikáról röviden

Rövid összefoglaló a modern fizika ágazatairól.

Tovább

A hibrid testpáncél elnyeli a becsapódások erejét

Az amerikai hadseregben a modern testpáncél képes megállítani a lövedékeket, megmentve a viselője életét. A becsapódás erejétől azonban még így is komoly sebesüléseket lehet szerezni - erre kínál megoldást a hibrid páncél.

Tovább

Porördögök a Marson

A Mars Reconnaissance Orbiter február 16-án, az Amazonis-síkság fölött áthaladva kapott lencsevégre egy portölcsért a Marson.

Tovább
«
1234
2 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek