Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

R2D2, a tökfej

Telik-múlik az idő, már lassan október végén járunk, így a Mindenszentek is vészesen közeleg. Amerikai mintára (és a globalizáció hatására) azonban már nálunk is kezd kicsit más színezetet kapni az egyébként a holtak tiszteletéről és a megemlékezésekről szóló ünnep. Most már itthon is dívik a csokigyűjtés rémisztő jelmezekbe bújva, és persze a töklámpás készítése sem furcsa vagy meglepő elfoglaltság többé. Olyannyira nem az, hogy talán Magyarországon sem nézne nagyot senki, ha a Star Wars örökös sztárja, R2D2 kerülne ki az ablakokba, tökből faragott, belülről gyertyával megvilágított teljes valójában...

Forrás: geeksaresexy.net

Rhaenyra bejegyzése

Tovább

Akira tényleg Hollywoodba megy

Már korábban hallhattunk pletykákat és híreszteléseket azzal kapcsolatban, hogy a jövőben néhány nagy sikerű japán animációs filmből (hivatalos nevén anime) bizony élőszereplős, amerikai látványmozit forgatnak. Szóba került a Cowboy Bebop és az Akira is, mint potenciális jelölt. Biztosat azonban nem tudhattunk - egészen eddig. Most a Warner Brothers zöld utat adott az Akira-produkciónak.

Tovább

A nap képei: Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret

Láttuk mi ezeket a filmeket, hogy Star Wars. Ott pedig vannak ezek a rohamosztagosok, tetőtől talpig páncélban, alig szólnak, az életük csupa meló, lövöldözés, harc, éberség. Vagy csak azért hisszük ezt, mert nem látunk bele a mindennapjaikba? Aki ismeri az 501-es Légiót (és annak legvidámabb egységét, a magyarországi helyőrséget!), az tudja, hogy a Birodalom hű harcosai ennél jóval több mindent csinálnak: karöltve a Galaktika szerkesztőséggel vért adnak, gyerekekkel foglalkoznak, és úgy általában: küzdenek a jó ügyért. De végső soron a rohamosztagosok is emberek, ráadásul katonák, akikről tudjuk, hogy nem vetik meg a szórakozást és az élvezeteket sem.

Tovább

Ned Stark visszatér?

A Trónok harca rajongóinak nem újdonság a valószínűsíthető tény, miszerint a második évadot már nem a Ned Starkot alakító Sean Bean Vastrónon ülő alakjával fogják reklámozni. Az első évad végén a becsületes Lord Eddard ugyanis fejét veszti a kis király, Joffrey Baratheon parancsára. A filmekben azonban a halál nem feltétlen jelent végleges elmúlást. Talán Sean Bean is joggal reménykedik abba, hogy visszatérhet a stábhoz?


Tovább

A Birodalom producere visszavág

Az utóbb készült, ám az eredeti előtörténetét elmesélő Star Wars-trilógia (Baljós árnyak, A klónok támadása, A sithek bosszúja) mint tudjuk, nem örvendett feltétlen sikernek a régi rajongók körében. Sokan fanyalogtak ezeken a filmeken - az is megesett, hogy ennek nyomán valaki teljesen kiszeretett a Lucas-féle csillagháborús történetből. Az azonban talán már kevésbé ismeretes tény, hogy a régi hármasfogat középső epizódjának, A birodalom visszavág című alkotásnak a producere, Gary Kurtz is kifejezte nem tetszését Anakin Skywalker történetei kapcsán.

Tovább

Zombi-robot-alien barátság

Képzeljük el, hogy egy zombi, egy robot és egy alien találkozik. Ugye milyen abszurd? Vagy legalábbis valami zs kategóriás horror első jelenetére emlékeztet. A hármójuk kapcsolatára vonatkozó minden egyéb fejtegetés pedig eleve abortált ötletnek tűnhet. Csakhogy az utca embere úgy látszik, mégis megfejtette a nagy talányt, és egy Venn-diagram segítségével megoldotta a fogas kérdést. Egy házfalon, pár színes kréta segítségével.

Tovább

A slágerlisták éllovasa: Moves Like Jabba

Hol van már az az időszak, amikor a rádiók és a toplisták kedvence a Maroon 5 nevű formáció és Christina Aguilera koprodukciójában született Moves Like Jagger című nóta volt! Hiszen máris itt a feldolgozás Moves Like Jabba címmel, ami valljuk be, sokkal találóbb. Han Solo tolmácsolásában, Leia hercegnő közreműködésével új énjét ismerhetjük meg a huttnak, aki ezek után biztosan megpróbálkozik majd azzal, hogy betörjön a "diszkó-piacra" is.

Forrás: geeksaresexy.net

Rhaenyra bejegyzése

Tovább

Robotizált hajmosás

Ezek a japánok bizony nem lacafacáznak! Gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél kevesebb emberi munka befektetésével kelljen megoldani a hétköznapi "problémákat", feladatokat. Egyszóval szépen lassan robotizálják a háztartásokat. Persze nem kell megijedni, mert a szép új világ, a robotikus jövő még korántsem érkezett el. Az viszont sokat sejtető, hogy már hajmosó robot is várható 2012-re. A 24 ujjal rendelkező gépezet megmossa, öblíti és megszárítja hajkoronánkat, miközben még egy kis extra fejbőrmasszázst is kapunk. Mi ha nem ez a keleti kényelem?


Forrás: geeksaresexy.net

Rhaenyra írása

Tovább

Ágyúval föld körüli pályára

A különféle űrszerkezetek, szondák, teleszkópok, műholdak indításához alkalmazott rakéták legtöbbje csak egyszer használatos, mert az indítás során megsemmisülnek. Verne Gyula elképzelése, hogy ágyúval állítsunk valamit földkörüli pályára, már nem elképzelhetetlen. Sőt, az ágyúval történő fellövés csupán huszadába kerül a rakétás indításnak - legalábbis ezt állítja John Hunter, a QuickLaunch nevű amerikai vállalkozás igazgatója.


Tovább

Ha Jack Sparrow is wookie lett volna...

...az én mesém is arról szólna. Sajnálatos módon azonban szó sincs Star Wars-spinoffról Han Solo szőrös(szívű) társa főszereplésével, csak néhány fantáziadús, SW-témakörben alkotott moziplakátról. A képek középpontjában természetesen a csillagháborús, galaktikus eposz gárdája áll, a legutóbbi mozi(- és tévé)sikerek főszerepeibe bújtatva. Az apropó pedig a freakingnews.com Star Wars mashup versenye, amelynek legszellemesebb alkotásaiból válogattunk most.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek