Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nap képei: Toy Story Star Wars-módra

Star Wars-témában sok mindent láthattunk már. Az űreposz szereplői és kellékei napjaink ikonjaivá váltak. A popkultúra nevében folyamatosan elhalmoznak minket a témában alkotott ilyen-olyan remekművekkel, vagy éppen a klasszikus kultúra és képzőművészet Star Warsosított interpretációival. A rajongók kreativitásának nincs határa, eredménye viszont annál több. Igaz, nem annyira a humoros újrahasznosítás kategóriájába esik, de nem kevésbé érdekes az Avanaut művésznévre hallgató fotós sorozata is. Ő ugyanis Star Wars-játékokat (egészen pontosan lego- és akciófigurákat) állított be és róluk készített szinte megtévesztően élethűre sikeredett képeket.

Tovább

Szombat esti Star Wars-láz

És igen! Megint hétvége! Jöhet a lazítás, a kötelező szombat esti kikapcsolódás! Akinek benne van a boogie a lábában, az pedig már tudja is, hogy mihez kezdjen. Irány a helyi klub/disco/szórakozóhely, és kezdődhet a verseny a parkett ördöge címért! Na, jó. Ez így kicsit régimódian hangzott. De mit csináljon az ember, ha egyenesen a disco-korszak hőskorából bukkan rá egy gyöngyszemre? Bizony elkapja a nosztalgia, a hangulat, a '70-es és '80-as évek életérzése. Különösen, ha a műsort C-3PO és Darth Vader szolgáltatja.

Tovább

Talpra mAGYar!

Marslakók: így hívtak minket, magyarokat a 30-as, 40-es, 50-es és 60-as években az Egyesült Államokban, merthogy "a magyarok minden technológiában többet tudnak nálunk, és nem tudnak emberi nyelven beszélni". A magyar technológiai kutatások minősége azóta sem alacsonyabb, és egy ezt tanúsító programra szeretnénk mindenkit szívélyesen meghívni, a Váci Klebelsberg Kultúrkör szervezésében, a Talpra, mAGYarok! -ra.

Tovább

Egyedülálló Star Wars snowboardok

A Burton nemrégiben dobta piacra új téli kollekcióját. A deszkák egyik oldalán a gyártó cég neve szerepel - természetesen a SW-ból ismeretes betűtípussal írva - míg másik oldalán Yoda, Darth Vader, Boba Fett és Rohamosztagosok osztoznak. A különböző méretű deszkákat használhatják kicsik és nagyok is egyaránt. Meg lennénk lepve, ha Lucasnak nem lenne érdekeltsége benne, mindenesetre el kell ismerni, formás darabok. Kattintás után megnézheted egyesével is őket!

Tovább

A péntek reggel képe(i): River Tam agya vs. gallyak

Aki játszott valaha a Mass Effect második epizódjával, és elgondolkozott azon, hogy "jééé, milyen ismerős: egy lány, akinek az agyát szétkapják és überdurva harcost csinálnak belőle titkos, kormányfinanszírozású laboratóriumbolygón, amitől megőrül! Vajon hol is láttam hasonlót?...", és nem kapott választ kérdésére, ne is keresse tovább, a felelet itt van! Ismerkedjen meg ezzel a bájos ifjú hölggyel, River Tammal, a Serenity zakkant harcoslányával. Rivernek volt egy messzemenően karakterisztikus jelenete az "Objects in Space" epizódban, amikor is gondterhelt agya megkísérelte feldolgozni az űrhajóra keveredett gallyak dilemmáját (ld. a képen). Nem csak mi gondoltuk úgy, hogy ez a pillanat kultikus - íme, a netes művész remixe:

Tovább

Star Wars ABC

Tovább

Egy soha nem látott arc

Van a Mass Effect-világban egy karakter, akivel sok mindent lehet kezdeni, többek közt romantikus, sőt, szerelmes testi kapcsolatba is keveredni. Ennek ellenére az arcát egy pillanatig sem láthatjuk, ami egyenesen kiakasztó, hiszen a legtöbb játékosnak a szívébe lopta magát az elesett, kedves, szégyenlős, mégis nagyon bátor és hősies karakter. Igen, ő Tali'Zorah nar Rayya, a kvarián (ami egy faj, akiknek története gyászosan emlékeztet a Battlestar Galactica 12 kolóniájának történetére... de ne szagoljunk már ott is plágiumot, ahol mondjuk van is) csapattárs. Egy webes művész jóvoltából most lehull a lepel (meg az immunrendszert pótló maszk), és vethetünk egy szempillantást a félszeg kvarián lány arcára is.

Tovább

A legfejlettebb harcikutya

Ennek a szörnynek már a neve is sugallja, mit fog csinálni a közeljövőben: AlphaDognak hívják, és a Boston Dynamics cég készítette, szállítmányozási és katonai feladatok ellátására. Ráadásul ez a négylábú robot igen közel áll már ahhoz, amit bevethetőségnek nevezünk! Most egy videót is kiadtak a működő AlphaDogról, ami előrevetít egy-két víziót a jövő csatatereiről is.

Tovább

Ez az a számítógép, amit keresünk

Vagy az a számítógép, ami keres minket, az ámuló droidokat! A csodálatos házat egy Nada nevű internetes hős készítette egy holland design-versenyre. Egy szabály volt: Corsair 600T márkájú házat kellett alapul venni. Nada kolléga, a Vaderi úton lelkesen talpaló hős értelemszerűen megnyerte a versenyt. Tiszteljük az ilyen barkácsmestereket...

geektyrant nyomán

Tovább

A golyóálló emberi bőr

Olyan a recept, mint egy középkori boszorkány kompendiumában: végy egy marék pókfonalat, szórd meg kevés emberbőrrel, főzd össze alaposan, és kész is van a golyóálló emberbőr! Legalábbis mértéktelen lebutítással élve ezt tette egy holland kutatócsoport, akik speciális, amerikai pókfonalat szőttek egybe emberi bőrsejtekkel. Ez pedig, ha a lövedék nem száguldott túl gyorsan, valóban meg is állította.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek