Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legújabb ASIMO-robot színre lép

A japánok nem lacafacáznak: gőzerőkkel dolgoznak azon, hogy a science-fiction regényekben megírt jövőképek egyes szeletei ténylegesen valóra váljanak. Legalábbis, ami a technológiai kezdeményezéseket illeti. Már korábban is voltak törekvéseik robot-ügyben, most azonban még egy nagy lépést tettek afelé, hogy Asimovnak és társainak jövőképe egyszer valósággá váljon.

Tovább

Robotizált hajmosás

Ezek a japánok bizony nem lacafacáznak! Gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél kevesebb emberi munka befektetésével kelljen megoldani a hétköznapi "problémákat", feladatokat. Egyszóval szépen lassan robotizálják a háztartásokat. Persze nem kell megijedni, mert a szép új világ, a robotikus jövő még korántsem érkezett el. Az viszont sokat sejtető, hogy már hajmosó robot is várható 2012-re. A 24 ujjal rendelkező gépezet megmossa, öblíti és megszárítja hajkoronánkat, miközben még egy kis extra fejbőrmasszázst is kapunk. Mi ha nem ez a keleti kényelem?


Forrás: geeksaresexy.net

Rhaenyra írása

Tovább

A legfejlettebb harcikutya

Ennek a szörnynek már a neve is sugallja, mit fog csinálni a közeljövőben: AlphaDognak hívják, és a Boston Dynamics cég készítette, szállítmányozási és katonai feladatok ellátására. Ráadásul ez a négylábú robot igen közel áll már ahhoz, amit bevethetőségnek nevezünk! Most egy videót is kiadtak a működő AlphaDogról, ami előrevetít egy-két víziót a jövő csatatereiről is.

Tovább
1 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Legfrissebb bejegyzések

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek