Láttuk mi ezeket a filmeket, hogy Star Wars. Ott pedig vannak ezek a rohamosztagosok, tetőtől talpig páncélban, alig szólnak, az életük csupa meló, lövöldözés, harc, éberség. Vagy csak azért hisszük ezt, mert nem látunk bele a mindennapjaikba? Aki ismeri az 501-es Légiót (és annak legvidámabb egységét, a magyarországi helyőrséget!), az tudja, hogy a Birodalom hű harcosai ennél jóval több mindent csinálnak: karöltve a Galaktika szerkesztőséggel vért adnak, gyerekekkel foglalkoznak, és úgy általában: küzdenek a jó ügyért. De végső soron a rohamosztagosok is emberek, ráadásul katonák, akikről tudjuk, hogy nem vetik meg a szórakozást és az élvezeteket sem.

Ráadásul veszedelmes mértékben imádják őket a lányok! Sikertelen vagy a szerelemben? Egy, két, há, irány a Légió, és ez a problémád a múlt ködébe vész! Tehát, mit is csinál egy rohamosztagos a szabadidejében? Hát, egy szóval: bulizik! Hej élet, be gyöngy élet...

A szép hölgyek imádattal halmozzák el a bátor katonákat a világ minden táján:

Persze, az is könnyen előfordul, hogy a hölgyekkel tartós kapcsolat épülhet ki. Ilyen esetekben akár a sisakjukat is megadják az érintett fehérszemélyeknek, persze rövi időre, akár ellenkezik a szolgálati szabályokkal, akár nem. Talán (hangsúlyozom, TALÁN) ilyesminek a megnyilvánulásait láthatjuk itt:

A rohamosztagos bőre páncél, arca kő, de a szíve egy lángoló szenvedélyóceán, ha arra van szükség. Udvarlási szokásai elsöprőek. Itt a bizonyíték, ez aaaz!

Emellett a rohamosztag profi gépein bűvölik a világhálót.

Időnként kapcsolatokat ápolnak a kollégákkal:

És mi van, amikor végképp kitör a szabadság a kaszárnyában? Féktelen bulizás kezdődik, amit nem szakít meg semmi, az első random sith lord érkezéséig.

Ha pedig a buli végeztével helyre kell állítani a kecót, el kell tüntetni a vörösborfoltot a falról - rájuk lehet számítani.