A Trónok harca rajongóinak nem újdonság a valószínűsíthető tény, miszerint a második évadot már nem a Ned Starkot alakító Sean Bean Vastrónon ülő alakjával fogják reklámozni. Az első évad végén a becsületes Lord Eddard ugyanis fejét veszti a kis király, Joffrey Baratheon parancsára. A filmekben azonban a halál nem feltétlen jelent végleges elmúlást. Talán Sean Bean is joggal reménykedik abba, hogy visszatérhet a stábhoz?


Ebben sajnos nem lehetünk biztosak, mi is csak hasonlókat remélhetünk, mint Eddard Stark megformálója. Sean Bean a világon rengeteg rajongó számára tette szimpatikussá és igazán szerethetővé Deres urát, így nem véletlen, hogy a sorozat kilencedik epizódja láttán többen is letargiába zuhantak. Titkon mindenki reménykedik a nagy visszatérésben, és mivel a rajongók szava parancs, talán nem hiába tesznek így.

Azért persze arra sem kell számítani, hogy a mai trendeknek megfelelően gondolnak egyet a készítők, és zombi vagy szellem képében hozzák vissza a Stark-ház néhai fejét. Az újbóli megjelenés ennél némileg prózaibb módon lenne megoldva. Ahogy arra maga Bean művész úr is rámutat: a könyvekben vannak még flashback-jelenetek, azaz a múltba történő visszatekintések. Maga Bean ugyan még csak a második kötetnél, a Királyok csatájánál tart a Tűz és Jég dala regényfolyamában, bizony nem is jár rossz nyomon. Ugyanis a későbbi kötetek folyamán Ned Starknak bőven lesz még szerepe más karakterek visszaemlékezései révén. Példának okáért rögtön meg is említhetjük a fattyú Havas Jon származásának titkát, amit Ned látszólag a sírba vitt magával.

A lehetőség tehát adott. A kérdés már csak az, hogy élnek-e az HBO nagysikerű sorozatának producerei vele, és megörvendeztetik-e ezzel a húzással a Stark-rajongókat - és mindenekelőtt a lelkes Sean Beant.

Forrás: moviesblog.mtv.com

Rhaenyra bejegyzése