Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az 501-es Légió és a magyar Star Wars fandom mindenkit vár május 4-én!

Többek között az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége is szerettel várja találkozóra a magyar Star Wars rajongókat! Csütörtökön, 2012 május 4-én a Vörösmarty téren, 16:30-tól várnak mindenkit!

"May the Fourth be with you!

Május negyedike a Csillagok háborúja-rajongók nemzetközi ünnepnapja. Az apropóját egy vicces félrefordítás adta pár évvel ezelőtt, mikor is egy német Tv-műsorban a „may the force“ kijelentésből az Erőt (force) simán “negyedik”-nek (fouth) értette hasonló csengésük miatt a műsorvezető. Ez adta az alapötletet, hogy legyen május negyedik napja az a nap, mikor az SW-fanok világszerte megünneplik a saga fennállását, jelmez, póló, övön lógó fénykard hordással, vagy bármi mással ami a Csillagok háborújához köthető.

Éppen ezért idén a hazai rajongói közösség egy kisebb felvonulást tervez a jeles napra. Segíti őket, hogy a jeles nap éppen péntekre esik, úgyhogy kihasználva a délutánt, Budapesten, 16-17 óráig gyülekeznek a Vörösmarty téren. Ha már mindenki megérkezett, a Deák tér-Bajcsy-Zsilinszky-Oktogon útvonalon egészen a Hősök teréig menetelnek, és még talán ott is maradnak, hogy fénykardjaikkal színesítsék a budapesti estet. A kezdeményezést példátlan összefogás jellemzi, várhatóan rengeteg jelmezes és „civil” felvonuló fog részt venni az eseményen, és már számos blog, hírportál, újság vagy tv-csatorna is bejelentette, hogy riportot készít az eseményről, vagy legalábbis ott lesz.

Legyen egy jó május negyedikénk, akinek van kedve, ideje, tartson a csapattal. Az Erő legyen velünk!"

 

Tovább

A magyar-román barátság újabb záloga

Bartók Béla, a nagy gyűjtő-zeneszerző olyan időkben járta a magyar tájakat, melyeket a legoptimistábbak is sötét éveknek neveztek: 1920 után is úton volt, és nagyon fontosnak tartotta, hogy olyan tájakon is megforduljon, melyeken élnek magyarajkúak, de hivatalosan nem Magyarországhoz tartoznak. Leveleiben gyakran írta: nagyon aggódik a magyar-román barátság miatt, mert azt "kívülálló erők", akiknek "érdekük viszályunk" igyekeznek megrontani. Nos, a magyar kultúra ezen zászlóhordozója minden bizonnyal boldogan látná, hogy magyarok és románok a kultúra (és büszkén emeljük ki: a sci-fi kultúra!) jegyében igenis tudnak jóbarátok lenni, együtt lenni - és közös missziót szervezni! Ugyanis így cselekedett nem rég az 501-es Légió Magyar Helyőrsége: a Román Helyőrséggel közösen, Romániában vettek részt egy rohamosztagost próbáló, nemes küldetésen. Nagy örömmel vettük, hogy kaptunk egy jelentést a misszióról, amit most közre is adnánk: a Légiós Különítmény vezetőjének, László Norbert parancsnokhelyettesnek beszámolója következik. Ha droid vagy, bújj el, mert most kitör a Csillagok Háborúja és jön a rohamosztag!

Tovább

Nem akarod megnézni a jegyeket és a bérleteket

Egy stresszes, munkával teli nap után hazafelé igyekszik Vader Nagyúr, valamint néhány testőre. És ugyan hogyan is teszi mindezt? Nem valami giccses, kirekesztő eszközzel, neeeem - szeret elvegyülni alattvalói közt, így metrózik. És bár sérti a fülét az a hitetlen csikorgás, ahogy a szerelvény megáll, neki - és utastársainak - minden pénzt megér egy ilyen út. Így hazafelé szépen be tud ugrani a Deákon az éjjel-nappaliba májkrémért és kifliért, és természetesen megköszönik neki, hogy náluk vásárolt, nem hogy még fizetnie is kellene! (És ez így is van rendjén.) Akiben pedig kérdés merül föl azzal kapcsolatban, hogy mely helyőrség vigyázza a Nagyúr hazaútját, az szégyellje magát össze-vissza, és jegyezze meg nagyon jól, hogy csakis az 501-es Légió

Tovább

A nap képei: Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret

Láttuk mi ezeket a filmeket, hogy Star Wars. Ott pedig vannak ezek a rohamosztagosok, tetőtől talpig páncélban, alig szólnak, az életük csupa meló, lövöldözés, harc, éberség. Vagy csak azért hisszük ezt, mert nem látunk bele a mindennapjaikba? Aki ismeri az 501-es Légiót (és annak legvidámabb egységét, a magyarországi helyőrséget!), az tudja, hogy a Birodalom hű harcosai ennél jóval több mindent csinálnak: karöltve a Galaktika szerkesztőséggel vért adnak, gyerekekkel foglalkoznak, és úgy általában: küzdenek a jó ügyért. De végső soron a rohamosztagosok is emberek, ráadásul katonák, akikről tudjuk, hogy nem vetik meg a szórakozást és az élvezeteket sem.

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek