Aki játszott valaha a Mass Effect második epizódjával, és elgondolkozott azon, hogy "jééé, milyen ismerős: egy lány, akinek az agyát szétkapják és überdurva harcost csinálnak belőle titkos, kormányfinanszírozású laboratóriumbolygón, amitől megőrül! Vajon hol is láttam hasonlót?...", és nem kapott választ kérdésére, ne is keresse tovább, a felelet itt van! Ismerkedjen meg ezzel a bájos ifjú hölggyel, River Tammal, a Serenity zakkant harcoslányával. Rivernek volt egy messzemenően karakterisztikus jelenete az "Objects in Space" epizódban, amikor is gondterhelt agya megkísérelte feldolgozni az űrhajóra keveredett gallyak dilemmáját (ld. a képen). Nem csak mi gondoltuk úgy, hogy ez a pillanat kultikus - íme, a netes művész remixe:

És ha már szóba került ez a kiváló karakter, River Tam (akit egyébként a gyönyörű Summer Glau alakít), ellenőrizzünk még néhány képet vele kapcsolatban. Elsőként máris jöjjön a Serenity legénységéből összeállt zenekar, a River Tam and the Fireflies albumborítója.

És hogy milyen lenne, ha visszatérne egy film Riverhez, és készülne róla egy egész estés (ó, adná az ég....!)? Nagyjából egy ilyen plakáttal kéne számolni:

Mondjuk, ki menne el egy olyan filmre, aminek az a címe, hogy River Tam mindenkit péppé ver?...

Hülye kérdés. MINDENKI elmenne rá, mert nagyon jó volna. Úgyhogy ez úton is üzenjük a méltatlanul elkaszált, őrülten hangulatos Serenity szívének-lelkének, Joss Whedonnak, hogy tessék leszerződtetni Glaut és nekiállni. Mi megnézzük. Ezerszer.