Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Geekeknek kötelező!!!

Itt van néhány nagyon pöpec kis karra való óra, melyeket direkt a Star Wars fanatikusoknak készültek.

itelet banner500x150.jpg

Tovább

Én vagyok az apád!

A science fiction legikonikusabb mondatainak egyike az "Én vagyok az apád!" Darth Vadertől. Persze, nem kell ahhoz Luke Skywalkernek vagy Oidipusznak lenni, hogy az ember apa-ügyben problémákkal szembesüljön... ahogy a mellékelt kép is mutatja.

Tovább

Minimalista Sci-Fi film plakátok

Mert jól néznek ki és sosem elég belőlük. Íme egy nagy csokorral:

Tovább

Darth Vader vs Gandalf


A szürke mágus vagy a Sötét Nagyúr nyerne egy párviadalban? Ezt az égető fontosságú kérdést válaszolja meg a superpowerbeatdown.com videója.

Tovább

A Nagyúr és a dolgok Sötét Oldala

Azt tudjuk, hogy Darth Vader alapvetően a dolgok sötét oldalát kedveli. Így van az Erővel is, dühe, haragja és félelme ott sokkal kiélhetőbb. Nos, amikor díszes kompániájával egy ital mellett zenét hallgat... akkor is a sötét oldalt kedveli jobban.

Tovább

A nap képe: Don Maul

Mitől voltak olyan igazán kemények a klasszikus, '20-as, '30-as évek "családjai"? Hogyan uralták Chicago zsúfolt utcáit a maffiák? Miért volt képtelen bármit is kezdeni az érinthetetlen Keresztapákkal maga az állam? Egyszerű. Velük volt az Erő. Íme Don Maul, a Dark Side of the Force Gentlemen's Bar tulajdonosa, a Család megbecsült tagja. (Gondolatkísérlet: képzeljünk el egy sorozatot a '20-as, '30-as évek Amerikájának nagyvárosában, ahol sith keresztapák irányítják klánjaikat a jedi-erőkkel rendelkező rendőrök ellen küzdve. Maffia, dobtáras géppisztolyok, fénykard... csodálatos volna vagy csodálatos volna?!)

Tovább

Jön a márciusi Galaktika magazin!

A Galaktika magazin márciusi számában befejeződik Colin Kapp izgalmas folytatásos kisregénye, a „Felhőépítők”. A központi téma egy olaj nélküli jövő lehetőségét vizsgálja.

A novellafelhozatal igen változatos, köszönhetően annak is, hogy az irodalmi terjedelem közel 20%-kal nőtt: George R. R. Martin egy modern, baljós prófétáról mesél, Nemere István egy idegen bolygóra látogat, Connie Willis megkísérli továbbgondolni a klasszikus Csipkerózsika-történetet, Alekszandr és Szergej Abramov egy totalitárius Amerikába visz, ahol még az álmokat is szabályozzák, Melissa Mia Hall gyermekeket pottyant egy lidércálom kellős közepébe, Pap Viola a Teremtés alapkérdésein gondolkodtat el, míg Robert L. Forward egy aszteroidabányászt kísér el útjára. A lap megemlékezik a nemrégiben elhunyt John Christopherről, a havi retro pedig Andrew J. Offutt szatirikus időutazós elbeszélése.

Exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Robert Downey Jr.-t, a „Vasember”-filmek hősét, a filmrovat is az ő munkásságával foglalkozik, az Intelligens dizájn csókközvetítő robotokról ír, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk hőtárolós naperőművekről, egy szuperliftről, egy napelemes sísisakról és egy atomtáskára emlékeztető USB-elosztóról.
A Galaktika 264. számát keresse hétfőtől az újságárusoknál és ne feledje: ha az előző haviről lemaradt, azt is megtalálja náluk, ugyanis mindig két számot lehet megtalálni az újságosnál!

Aki pedig péntek délután bejön a szerkesztőségbe (Bp., Fény u.2.), már akkor megvásárolhatja az új számot és ajándékba adunk mellé egy 2010-es vagy 2011-es, választható példányt!

Tovább

Star Wars vs. Star Trek: Liam Neeson vs. Patrick Stewart

Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a két filmsztárt ketrecharc keretében megmérkőzött egymással annak érdekében, hogy vajon a Star Wars-, illetve a Star Trek-rajongók menőbbek-e, ki kell ábrándítsak mindenkit. Nem ez történt. Viszont valami hasonló valóban lejátszódott a brit Graham Norton Showban.

Tovább

Mass Effect 2D-ben

Ha azt hiszed, hogy a Mass Effect csak PC-n és konzolon játszható, hidd el, ennél nagyobbat nem is tévedhettél volna! Egy vállalkozó szellemű úriember ugyanis elkészítette a méltán népszerű játék táblás, pontosabban fogalmazva Monopoly-változatát! A képek alapján merem állítani, hogy a táblás verzió legalább olyan szórakoztató, mint a videójáték, nem is beszélve a Mass Effect Monopoly családcentrikus voltáról.

Tovább

MC Vader vs Führer DC

Megszokhattuk már, hogy az internet feltalálása óta olyan nincs, hogy "legalja". Aki pedig járatos az amerikai hip-hop/rap/freestyle underground világában, az tudja, hogy ott bizony az a császár, aki élőben, rögtönzött szöveggel, szellemesen és folyékonyan lerappeli ellenfelét a színpadról. Ezeket az alkalmakat hívják "rap csatáknak". Nos, egy NicePeter nevű fazon úgy határozott, ő forgat ezekre a freestyle-küzdelmekre hajazó sorozatot, Epic Rap Battles of History címen, és itt jön be a legalja-faktor: olyan személyeket ugraszt egymásnak ezekben a rap-dalokban, akiknek finoman szólva nem itt van a helyük: van Chuck Norris Abraham Lincoln ellen, Stephen Hawking Einstein ellen, Dumbledore Gandalf ellen - és talán a legbetegebb: Darth Vader Hitler ellen.

Tovább
«
12
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek