Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amerika kapitány máris visszatér?

Még meg sem jelent dvd-n az idei év egyik kasszasiker képregény-adaptációja, máris a folytatásról érkeznek a hírek. Ugyan csak és kizárólag a Bosszúállók és a Vasember 3 lezavarása után kezdik meg az Amerika kapitány 2 munkálatait, a forgatókönyvírók már most képtelenek arra, hogy tétlenül üljenek a babérjaikon.

Tovább

Ahogy Marty McFly kalandja befejeződhetett volna...

A '80-as évek egyik kultfilmje volt a Vissza a jövőbe, ami kétségkívül még kedveltebb témává tette az időutazás kérdését. Bár nehezen róhatnánk fel bármilyen hibát Robert Zemeckis trilógiájának, azért bármikor felmerülhet egy ötlet, ami tovább tökéletesítheti a sztorit. Példának okáért rögtön itt van ez az alternatív befejezés, amelyben Marty és a Doki valóban a jövőbe utaznak - talán túlságosan is. Merthogy hirtelen egy messzi-messzi galaxisban találják magukat, és csak a csillagközi forgalmi dugónak köszönhető, hogy elkerülik Anakin Skywalkeréket.

Forrás: geektyrant.com

Rhaenyra bejegyzése

Tovább

Akira tényleg Hollywoodba megy

Már korábban hallhattunk pletykákat és híreszteléseket azzal kapcsolatban, hogy a jövőben néhány nagy sikerű japán animációs filmből (hivatalos nevén anime) bizony élőszereplős, amerikai látványmozit forgatnak. Szóba került a Cowboy Bebop és az Akira is, mint potenciális jelölt. Biztosat azonban nem tudhattunk - egészen eddig. Most a Warner Brothers zöld utat adott az Akira-produkciónak.

Tovább

A lóf***-t, nehogy már, te vagy a Blade Runner ruhatára?

Volt ugye ez a film, a Blade Runner. Szerettük, annak ellenére, hogy sem a címadó könyvhöz (Blade Runner - a Pengefutár), sem a tulajdonképpeni sztori alapregényéhez (Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?) nincs sok köze. Szerettük, mert a kiváló Harrison Ford játszott benne, szerettük, mert nagyon jó film és szerettük, mert Edward James Olmos (mindannyiunk szeretett Bill Adamája) magyarul (is) beszél benne. Van azonban valaki, aki még nálunk is jobban szereti a filmet, olyannira, hogy fogta magát és zseniálisan előállította Rick Deckard ruhatárát.

Tovább

Top 20: A legjobb sci-fi filmzenék (1.rész)

Nagyon aktuálisak vagyunk, úgyhogy a muzsika világnapja alkalmából (mármint egy nappal előtte) összeállítottunk egy filmzenés best-of válogatást, hogy így tisztelegjünk kedvenc műfajunk előtt. Szelektálásunk ezúttal is szigorú - belépés csak a legjobbaknak! Betétdalokkal nem foglalkozunk, továbbá fontos tényező, hogy időszámításunk szerinti (tehát Csillagok háborúja utáni - 1977) legyen a műalkotás. Ráadásul egy filmből csak egy szám nevezhető, és az animációs műalkotásokat ezúttal nem vesszük számításba. Nézzük a második, epikus tizet! És persze írjatok, tippeljetek, kommenteljetek.

20. Jon Hopkins - Monsters Main Theme (2010)

Kevesen vannak, akik egyáltalán hallottak a tavalyi év egyik legjobb SF filmjéről, a Monsters-ről. Pedig nem csak a film erős, hanem zenéje is: Jon Hopkins korábban a Coldplay-el stúdiózott, de első filmzenéje eddigi pályájának a csúcsa.

Tovább

Top 10 vámpír femme fatale - II. rész

Lassan itt az ősz, és az évszaknak megfelelően egyre korábban alkonyodik. Az éjszakai élet démonai is egyre hamarabb bújnak elő rejtekükből, hogy megcsapolják vérkészletünket, ha már így a nyár végeztével a szúnyogok lassanként visszavonulót fújnak. Nem árt, ha jól felkészülünk, és pontosan tudjuk, kik azok, akiktől a leginkább kell óvakodnunk. Pár napja már elkezdtük sorra venni a legveszedelmesebb vámpír hölgyeket. Az igazi kemény mag, a kárhozottak legvégzetesebb királynői azonban még csak most következnek!



Tovább

Sci-fi és fantasy hősök Napóleon ellen

Mindannyian tudjuk a Terminátorról, hogy legyőzhetetlen, Zsákos Frodóról, hogy nagyon szívós és mindenképpen eléri a kitűzött célját, és azt is, hogy a Pókember nagy tapasztalattal, igen gondosan szövi a hálóját. Kemény fából faragott gyerekek ezek, ebből következően pedig tartós az élettartamuk. Aztán arról is van információnk, hogy Magneto és X professzor mutáns csatározásai nem tegnap kezdődtek, hogy a gyémántfiú Edward Cullen már több, mint száz éve igyekszik káprázatos csillogásával megnyerni magának a napi vámpír-betevőt, valamint, hogy Piton professzor sem most kezdte a bájitalkeverést. Azt pedig már talán mondani sem kell, hogy Kirk kapitány hírnevén és rajongó táborán sem fog az idő. Kortalan csapatról van tehát szó kedvenc sci-fi - és fantasy-hőseink személyében, amit mi sem bizonyít jobban, mint az alábbi képsorozat. Ennek tanúsága szerint ugyanis ők már a napóleoni háborúkban is délcegen állták a sarat - méghozzá orosz generálisokként.

Tovább

13 extrém filmposzter

Annak ellenére, hogy a nagy forgalamzó-és filmgyártó cégek akár dollármilliókat is képesek egy-egy film népszerűtésére költeni, mindig becsúszhat egy hiba. A hollywoodi merchandising gépezete az ország határain kívülre úgylátszik már nem ér el: ezt bizonyítják legalábbis a most előkerült poszterek. Félreértelmezések, képzőművészeti műremekek és olcsó megoldások következnek!

Tovább

Epic meetup: Luke Potter és Harry Skywalker

Az egész úgy kezdődött, hogy Harry Potter hollywoodi nagykövete (polgári nevén Daniel Radcliffe) volt oly botor, és egy "szülőanyjával", J.K. Rowlinggal folytatott beszélgetés során kifejtette álláspontját egy igen kényes ügyben. E szerint a vélemény szerint a Harry Potter-széria bizony jóval überkirályabb, mint a Star Wars-filmek. Az úriembernek persze volt nyomós érve is: míg a Potter-múviknak sziklaszilárd irodalmi alapjai vannak, addig Lucas bácsi eposza bizony nem rendelkezik ilyesféle munícióval. Ez az előny azonban veszni látszik, mihelyst széles vászonra kerül a Potter-fiú meséje. A multiplex-élmény ugyanis meglehetősen erős rokon kötelékekre mutat rá az ifjú Fazekas és a Csillagjáró-fiú története között. Példának okáért itt van rögtön tíz plusz egy ráadás említésre méltó hasónlóság.

Tovább

30 propaganda poszter

Csatlakozz! Rád van szükségünk! Dolgozz! Harcolj! Csillagok háborúja, Star Trek, Futurama, Majmok bolygója, Amerika kapitány, Halo és még számtalan sci-fi klasszikus a propaganda szolgálatába állt. Figyelem, lenyűgöző poszterek következnek.

Tovább
12345
»
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek