Lassan itt az ősz, és az évszaknak megfelelően egyre korábban alkonyodik. Az éjszakai élet démonai is egyre hamarabb bújnak elő rejtekükből, hogy megcsapolják vérkészletünket, ha már így a nyár végeztével a szúnyogok lassanként visszavonulót fújnak. Nem árt, ha jól felkészülünk, és pontosan tudjuk, kik azok, akiktől a leginkább kell óvakodnunk. Pár napja már elkezdtük sorra venni a legveszedelmesebb vámpír hölgyeket. Az igazi kemény mag, a kárhozottak legvégzetesebb királynői azonban még csak most következnek!



5. Miriam Blaylock (Az éhség)

 Catherine Deneuve-nek nem kell ahhoz vámpírra válnia, hogy a végzet asszonya szerepkörben tetszeleghessen. Ha viszont mégiscsak halhatatlan vérszívóvá avanzsálna, annál jobb. Akkor aztán végképp garantált, hogy lábai elé boruljon majd' az egész, de legalább a fél világ. Na, jó, egy kicsivel mégiscsak több, mert igazság szerint a nők és kislányok sem tudnak ellenállni vonzerejének. Amin különösebben nem is kell csodálkoznunk. Miriam Blaylock szerepében igazi zárkózott, megközelíthetetlen jégkirálynő, akiben semmi emberi vonás nem tükröződik. Egyszerűen csak tökéletes úgy, ahogy van. Akár egy görög szobor. Miriam azonban nem csak csodálni való: inspirálja is azokat, akik a közelébe kerülnek, és az örök mámor ígéretével kecsegtet. A fogyasztói társadalom normáihoz mérten birtokolhatod, de ő maga is birtokba vesz. Hát lehet még azon csodálkozni, hogy közvetlenül a vámpírlegek sarkában lohol?

4. Akasha (A kárhozottak királynője)

 A nő az oka mindennek. Ennyi, nincs mese. Ádámot is Éva vette rá az almaevésre, a trójai háború is az istennők szépségversenyes marakodása és Heléna miatt tört ki, és azóta is gyakran halljuk a mondást miszerint minden sikeres férfi mögött egy erős asszony áll. Ugyan mért lenne ez másként akkor, ha vámpírokról van szó? Az egy dolog, hogy még mindig Dracula gróf a legismertebb vérszopó - de mondta valaki, hogy ő volt az első? Többen többféle eredettörténetben hisznek: van, aki Káin és Lillith kettősének, van, aki Júdásnak tulajdonítja a halhatatlan élősködők születését. Anne Rice azonban gondolt egyet, és egészen egy (fiktív) ókori civilizáció gyökeréig nyúlt vissza Vámpírkrónikáiban. A hunyó természetesen egy démon, aki megszállva Akashát a vámpírok prototípusává teszi az uralkodónét. Ezek után a hölgy első dolga a klasszikus társadalmi leosztásnak megfelelően, hogy férjurát is részesítse az "ajándékban", és így tisztességes vámpírt farag Enkilből is. Hát, valahogy így kezdődik a vámpírok története, amelynek pár ezer évvel később Louis de Point-du-Lac Interjú a vámpírral - béli agonizálása lesz majd kiváló eredménye. Minden (eredeti) vámpírok örökifjú, napfényben járó édesanyukája igazán megérdemli, hogy csak egy hajszál válassza el a dobogótól.

3. Dracula menyasszonya (Dracula - 1992)

 Vannak olyan vámpírok, akiknek nem kell több ezer évig eléldegélniük, és nem is követelnek maguknak teljes játékidős vagy állandó szereplést egy filmben és/vagy egy sorozatban ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Ugyanis ezeknek a vérszívóknak elegendő mindössze pár perc is, hogy szemfogukat kellően ellenállhatatlan és emlékezetes módon villantsák meg. Hát, Dracula első számú menyasszonya is ebbe a típusba tartozik. Nem kell túlspiláznia a  vadászatot, elég egyszerűen csak Monica Bellucci testével csábítgatnia a gyanútlanul az erdélyi gróf kastélyába tévedőket. Egyéb kérdés vagy kétség a bronzérmet illetően?

2. Selene (Underworl-filmek)

Vakító, jégkék tekintet, fekete lakk és bőr szerkó - létezik (férfi)ember, aki ellent tud állni egy ilyen kombinációnak? Az Underworld-filmek fővámpírasszonyának, Selene-nek azonban nincs szüksége arra, hogy csáberejét kelljen bevetnie a vadászathoz. Minek is, ha egyszer kész fegyverarzenálja van? A tőrök és pisztolyok készlete pedig mindennél meggyőzőbb tud lenni. És persze direktebb is: nem kell itt lacafacázni meg csábító hálát szőni az áldozat köré - elég csak elsütni párszor meghúzni a ravaszt. Arról már nem is beszélve, hogy HAHÓ! NŐ FEGYVERREL! És még bánni is tud vele! Még talán jobban is, mint az ügyeletes badass csajszi, Lara Croft. Ugyanis az Underworldben nincs hiány akcióból, és bizony a vámpírok és vérfarkasok lőfegyverektől (is) hangos csatározásainak középpontjában nem egyszer Selene áll. Helyrerakja a szőrös vadállatokatembereket, kideríti az igazságot és hősiesen védelmezi élete majdani szerelmét - aki egyébként ki más is lenne, mint a kiválasztott, a vámpír-farkas hibrid, aki megváltani hivatott a halhatatlan világot? Selene tehát nem csak vámpír, nem csak nő, nem csak jó nő, de még akcióhős is. Egy ellene vívott küzdelemben még Wesley Snipes is pengeélen táncolna.

1. Satanico Pandemonium (Alkonyattól pirkadatig)

 Kedves Uraim, ha Mexikóba vinné Önöket az útjuk, egy konkrét helyi nevezetességet egészen biztosan nem érdemes kihagyniuk. Pláne, ha még nem is hallottak a Titty Twister nevű bárról. A kiszolgálás első rangú, az alkohol nem különben, szinte még a plafonon is fedetlen keblű táncosnők riszálnak, és ennyi rosszfiúval is csak a börtön udvaron találkozni. Ilyen egy igazi, férfiasan tökéletes késdobáló! Na, de mi van a vámpírokkal? Hogy jönnek ők ide? Például úgy, hogy ők üzemeltetik az egész kócerájt. És még ők is térdre borulnak a lokálnak is beillő csárda tündérkéje előtt. Ha Satanico Pandemonium (majdnem) Éva-kosztümben színre lép,és csábosan prezentálja kígyóját a nagyérdeműnek, garantáltan elakad a lélegzete minden valamire való férfiembernek - legyen élő vagy holt. A tökéletes idomok és a hibátlan csípőmozgás mellett a Titty Twister művésznője kivételes felszolgálói technikával is rendelkezik, amelyet Quentin Tarantino közreműködésével be is mutat. Ahogy az a lentebbi audiovizuális élményből is kitűnik, nála jobban egyetlen vámpírnő sem képes hipnotizálni és ártalmatlanítani közönségét. Túlvilágian szexis mozgását és ördögien csábító lényét egyedül csak valódi arca képes felülmúlni, ami annyira torz és taszító, hogy két pillanat alatt képes kijózanítani még a legmegrészegültebb embert is. A csúf igazságot ennek ellenére oly tökéletesen tudja álcázni a mexikói vámpírok királynője, hogy kétségtelenül ő érdemli meg a minden vámpír asszonyok legvégzetesebbje címet.

Rhaenyra írása.