Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Top 20: A legjobb sci-fi filmzenék (2.rész)

Három nappal ezelőtt - a zene világnapja apropójaként - elkezdtük összeállítani a filmzenés toplistánkat. Ígéretünkhöz hűen újra jelentkezünk, immáron a második etappal. A szabályok változatlanok, a csata élesedik! A legjobb tíz következik.

10. John Murpy - In the House, In a Heartbeat (28 nappal később, 2002)

Az "olyan jó ez a szám, hogy belerakjuk a folytatásba is" kategória különdíjasa. Murphy alapvetően a 28 nappal később című filmhez írta ezt a zenét, de a 2007-es folytatásban, a 28 héttel később-ben is felcsendül az ismerős dallam, rögtön az expozícióban (a zombitámadás alatt).

Tovább

Top 20: A legjobb sci-fi filmzenék (1.rész)

Nagyon aktuálisak vagyunk, úgyhogy a muzsika világnapja alkalmából (mármint egy nappal előtte) összeállítottunk egy filmzenés best-of válogatást, hogy így tisztelegjünk kedvenc műfajunk előtt. Szelektálásunk ezúttal is szigorú - belépés csak a legjobbaknak! Betétdalokkal nem foglalkozunk, továbbá fontos tényező, hogy időszámításunk szerinti (tehát Csillagok háborúja utáni - 1977) legyen a műalkotás. Ráadásul egy filmből csak egy szám nevezhető, és az animációs műalkotásokat ezúttal nem vesszük számításba. Nézzük a második, epikus tizet! És persze írjatok, tippeljetek, kommenteljetek.

20. Jon Hopkins - Monsters Main Theme (2010)

Kevesen vannak, akik egyáltalán hallottak a tavalyi év egyik legjobb SF filmjéről, a Monsters-ről. Pedig nem csak a film erős, hanem zenéje is: Jon Hopkins korábban a Coldplay-el stúdiózott, de első filmzenéje eddigi pályájának a csúcsa.

Tovább
1 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek