Még meg sem jelent dvd-n az idei év egyik kasszasiker képregény-adaptációja, máris a folytatásról érkeznek a hírek. Ugyan csak és kizárólag a Bosszúállók és a Vasember 3 lezavarása után kezdik meg az Amerika kapitány 2 munkálatait, a forgatókönyvírók már most képtelenek arra, hogy tétlenül üljenek a babérjaikon.

Az első részt is jegyző Christopher Markus és Stephen McFeely (akik a Narnia-filmeken is együtt dolgoztak) már vázlatolják is az előreláthatólag 2014-ben a mozikba kerülő film cselekményét. Alapos és pontos munkát kívánnak végezni, ezért Joss Whedon Bosszúállók-forgatókönyvét használják iránytűként, hogy még véletlenül se bontsák meg majdani filmjükkel a Marvel-adaptációk egységét. Korábban egyébként a Buffyval híressé vált Whedon is tárgyalt velük, hogy a Bosszúállók is pontosan kapcsolódhasson Amerika kapitány első mozis "kirándulásához". A "tervezet" mindenesetre már kész, az úriemberek pedig már el is küldték felülbírálásra az első vázlatot a Marvelnek.

Azt, hogy pontosan miről is fog szólni a második Amerika kapitány-film, a forgatókönyvíró duó még nem akarja elárulni. Mindenféle konkrétumok nélkül nyílt spekulációkat azonban már megosztottak a nagyérdeművel. Steve Rogers karaktere előtt két lehetőség áll a kalandokra: vagy napjainkba, vagy pedig a II. világháború idejére helyezik a körülötte történő eseményeket. Egy napjainkban játszódó Amerika kapitány-sztoriban több lenne a lehetőség, ezt a forgatókönyvírók is elismerik. Ellenben egy II. világháborús mesét is lehetne izgalmasan tálalni még mindig Markusék meglátása szerint. Hiszen hiába tudjuk előre, hogy mi annak a vonalnak a vége, a köztes epizódokat bőven lehet még néző-barátra csiszolni.

Konkrétumokat így sajnos a következő évig még biztosan nem tudhatunk meg - de a rajongók azért már most ünnepelhetnek, hiszen folytatás biztosan lesz.

Forrás: blastr.com

Rhaenyra tudósítása