Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nap levele: megható vallomás egy friss sci-fi rajongótól

galaktika női előtte utána.jpg

A Galaktika szerkesztősége ezt a képet és kis levelet kapta nem rég, ami tudományos alapokra helyezi alapvető nézetünket: hogy a sci-fit szerető hölgyek egytől egyig arczátlanul szépek és csinosak. Az érintett hölgy rajongói levele megerősített minket is benne, hogy a science fiction olvasása igen pozitív hatással bír a női fizikumra. Alább egy friss sci-fi rajongó lány megható vallomása olvasható.

Tovább

Zene mindenek felett: a top10 SF gitá-rock

Ha azt mondjuk, rockzene, akkor 10-ből 9 ember azt válaszolja: GITÁR! Nos, bár ugyanolyan rettenetes volna, ha egy dobos durcásan kivonulna a koncertről, mint ha a gitáros tenné ezt, tény, hogy a legtöbb ember fejében a melodikus rock egyet jelent a kiváló gitárjátékkal és eszelős szólókkal. Évtizedekig emlékezetes szólót pedig nem játszik az ember akármilyen hangszeren, ez igaz; ezért van a legnagyobb gitárosoknak egyedi hangszere. Alább olyan sci-fi rajongó zenészek mesteri gitárjai látható, amelyek egyrészt túlságosan csodálatosak ahhoz, hogy megérintsük őket - másrészt annyira feszíti őket a királyság, hogy az első akkordunkkal már Hendrixet is lenyomnánk!

Tovább

Jön a márciusi Galaktika magazin!

A Galaktika magazin márciusi számában befejeződik Colin Kapp izgalmas folytatásos kisregénye, a „Felhőépítők”. A központi téma egy olaj nélküli jövő lehetőségét vizsgálja.

A novellafelhozatal igen változatos, köszönhetően annak is, hogy az irodalmi terjedelem közel 20%-kal nőtt: George R. R. Martin egy modern, baljós prófétáról mesél, Nemere István egy idegen bolygóra látogat, Connie Willis megkísérli továbbgondolni a klasszikus Csipkerózsika-történetet, Alekszandr és Szergej Abramov egy totalitárius Amerikába visz, ahol még az álmokat is szabályozzák, Melissa Mia Hall gyermekeket pottyant egy lidércálom kellős közepébe, Pap Viola a Teremtés alapkérdésein gondolkodtat el, míg Robert L. Forward egy aszteroidabányászt kísér el útjára. A lap megemlékezik a nemrégiben elhunyt John Christopherről, a havi retro pedig Andrew J. Offutt szatirikus időutazós elbeszélése.

Exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Robert Downey Jr.-t, a „Vasember”-filmek hősét, a filmrovat is az ő munkásságával foglalkozik, az Intelligens dizájn csókközvetítő robotokról ír, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk hőtárolós naperőművekről, egy szuperliftről, egy napelemes sísisakról és egy atomtáskára emlékeztető USB-elosztóról.
A Galaktika 264. számát keresse hétfőtől az újságárusoknál és ne feledje: ha az előző haviről lemaradt, azt is megtalálja náluk, ugyanis mindig két számot lehet megtalálni az újságosnál!

Aki pedig péntek délután bejön a szerkesztőségbe (Bp., Fény u.2.), már akkor megvásárolhatja az új számot és ajándékba adunk mellé egy 2010-es vagy 2011-es, választható példányt!

Tovább

Az SF tarol a torrent ranglistákon is

Nemrégiben nyilvánosságra hozták minden idők legtöbbször letöltött filmjeinek TOP 10 listáját. Hogy honnan szedték az adatokat, mennyire hitelesek az adatok, azt most talán hagyjuk, mert nem tudjuk ellenőrizni. A lista azonban mindenképpen érdekes.

A tízes listából hét film SF, és az első négy helyet is elfoglalják. Az mindenesetre látszik, hogy a filmek anyagi sikerét nem döntötte romba a letöltés. Íme a hét legtöbbször letöltött SF film. Az adatok: 10-es listán elért helyezés / magyar cím / letöltések száma / dollárbevétel.

1, Avatar 21 millió             2.782.275.172)            
2, A sötét lovag 19 millió (1.001.921.825)
3, Transformers 19 millió (709.709.780)
4, Eredet 18 millió (825.408.570)
6, Star Trek 16 millió (385.680.446)
9, Hihetetlen Hulk 14 millió (263.427.551)
10,

Karib-tenger kalózai 4.                          

14millió (963.420.425)

 

Toochee, a Galaktikus

Tovább

A PayPal egyik alapítója szerint a science fiction bukott műfaj

Peter Thiel, a megmondásairól híres Paypal-társalapító, aki olyan csacsiságok induláskor is bábáskodott némi pénzzel a kezében, mint pl. a Facebook, ismét elővett egy témát, amiben - úgy vélte - nyilatkozatai nélkül tökéletes sötétben egzisztálna a szeretett emberiség. Azt nehezményezte egy nemrég megjelent interjújában, hogy az amerikai emberek nem lelkendeznek a technológiai fejlődés miatt, nem használják boldogan a legújabb vívmányokat - és hogy a science fiction műfaj már mélyrepülésben van, és nem sokára nagy, nedves csattanással szétkenődik az aszfalton.

Tovább

Retró sci-fi illusztráció 2.

Tovább

A sci-fi olvasók intelligensebbek?

Érdekes tanulmány jutott el szerkesztőségünkbe tegnap. Az közismert tény, hogy az olvasáshoz alapból csak egyik agyféltekénket használjuk (az alváshoz meg pont a másikat, ezért tudunk ritkán olvasni álmunkban). De - van olyan olvasás, amihez mindkét agyféltekénket használjuk, azaz: olyan olvasás, ami nagyobb intelligenciát követel és sokkal intelligensebbé is tesz minket. Hogy hogyan?

Tovább

Sci-fi testfestés

Tovább

Egy tucat retró sci-fi illusztráció

Tovább

A legszebb sci-fi és geek kötődésű lányok I. rész

Urak, egy jó hírrel indul a délután: a science fictiont, a számítógépes játékokat, a fantasyt kedvelő hölgyek - egy külföldi szóval mondva: geek lányok - igazán kellemes audiovizuális jelenségnek számítanak. Azaz szépek, csinosak, és azok iránt a dolgok iránt érdeklődnek, amiket mi, férfiak szeretünk. És most nem csak a sci-fi színésznőkre gondolunk (bár rájuk is), hanem a rengeteg rajongóra és amatőr művésznőre is. A lehetőségek adottak, már csak egy dolog hiányzik: egy hely, ahol ezekkel a hölgyeményekkel ismerkedni lehetne. Ezért kérjük, hogy ha van valaki olvasóink között fölösleges néhánymillióval, nyisson sebesen egy sci-fi korcsmát, és ezt a szándékát jelezze kommentben. Addig pedig szemezgessünk: a teljesség igénye nélkül vadásszuk le a sci-fihez, fantasyhez, és globálisan, a geek dolgokhoz kötődő legvonzóbb top 10 hölgyet!

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek