Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zene mindenek felett: a top10 SF gitá-rock

Ha azt mondjuk, rockzene, akkor 10-ből 9 ember azt válaszolja: GITÁR! Nos, bár ugyanolyan rettenetes volna, ha egy dobos durcásan kivonulna a koncertről, mint ha a gitáros tenné ezt, tény, hogy a legtöbb ember fejében a melodikus rock egyet jelent a kiváló gitárjátékkal és eszelős szólókkal. Évtizedekig emlékezetes szólót pedig nem játszik az ember akármilyen hangszeren, ez igaz; ezért van a legnagyobb gitárosoknak egyedi hangszere. Alább olyan sci-fi rajongó zenészek mesteri gitárjai látható, amelyek egyrészt túlságosan csodálatosak ahhoz, hogy megérintsük őket - másrészt annyira feszíti őket a királyság, hogy az első akkordunkkal már Hendrixet is lenyomnánk!

Tovább

A Vérnyúl Beszél: a TOP5 legmenőbb filmes becsajozás

Megszoktuk azt, hogy a filmekben a dolgok kicsit máshogy működnek, mint a valóságban. Nos, így van ez a szerelmi kapcsolat kialakításával is, sőt, azzal talán különösen: vannak ezek a fránya akciófilmek meg SF-mozik, amikben bizony nem elsősorban a szerelmi szál (lenne jó esetben) a legfontosabb, így ezek időnként - véletlenül - kicsit kidolgozatlanul bomlanak ki a cselekménnyel együtt. Erről beszél Vérnyúl kolléga, szokásos kegyetlenségével boncolja fel a top5 legmenőbb filmes becsajozás témáját.

Tovább

A nap képe: Hatalmas hószobor Optimus Prime-ról

A nap képének nem is választhattam volna mást, mint a tél legepikusabb képét. Ez annyira epikus, hogy az már homéroszi. Optimus Prime hószobra, ami 53 láb magas, és egy hokkaidói kiállításra készült, amely az Asahikawa Téli Fesztivál nevet viseli.

Tovább

Az SF tarol a torrent ranglistákon is

Nemrégiben nyilvánosságra hozták minden idők legtöbbször letöltött filmjeinek TOP 10 listáját. Hogy honnan szedték az adatokat, mennyire hitelesek az adatok, azt most talán hagyjuk, mert nem tudjuk ellenőrizni. A lista azonban mindenképpen érdekes.

A tízes listából hét film SF, és az első négy helyet is elfoglalják. Az mindenesetre látszik, hogy a filmek anyagi sikerét nem döntötte romba a letöltés. Íme a hét legtöbbször letöltött SF film. Az adatok: 10-es listán elért helyezés / magyar cím / letöltések száma / dollárbevétel.

1, Avatar 21 millió             2.782.275.172)            
2, A sötét lovag 19 millió (1.001.921.825)
3, Transformers 19 millió (709.709.780)
4, Eredet 18 millió (825.408.570)
6, Star Trek 16 millió (385.680.446)
9, Hihetetlen Hulk 14 millió (263.427.551)
10,

Karib-tenger kalózai 4.                          

14millió (963.420.425)

 

Toochee, a Galaktikus

Tovább

Retró sci-fi illusztráció 2.

Tovább

A legszebb sci-fi és geek kötődésű lányok top10 II. rész

Előző posztunk szubjektív toplistájában elkezdtük sorra venni a legszebb sci-fi és alapvetően geek kötődésű hölgyeket. Ugyanis, kedves Urak, vannak ilyenek: minden csókéskönny meg a.v.o.n. (A Világuralmukat Organizáló Nőszemélyek) behatások ellenére léteznek csodálatos, szép lányok, akik igenis elkötelezettek a science fiction, meg úgy alapvetően a "geek" kultúrszféra mellett. Nos, csapjunk is a lovak közé, lássuk a top 10 második, dobogós felét!

Tovább

Amikor a notebook támad

Vigyázz az íróasztalodnál, mert egy egyszerű bemutató, és....

Toochee, a Galaktikus

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek