Ha azt mondjuk, rockzene, akkor 10-ből 9 ember azt válaszolja: GITÁR! Nos, bár ugyanolyan rettenetes volna, ha egy dobos durcásan kivonulna a koncertről, mint ha a gitáros tenné ezt, tény, hogy a legtöbb ember fejében a melodikus rock egyet jelent a kiváló gitárjátékkal és eszelős szólókkal. Évtizedekig emlékezetes szólót pedig nem játszik az ember akármilyen hangszeren, ez igaz; ezért van a legnagyobb gitárosoknak egyedi hangszere. Alább olyan sci-fi rajongó zenészek mesteri gitárjai látható, amelyek egyrészt túlságosan csodálatosak ahhoz, hogy megérintsük őket - másrészt annyira feszíti őket a királyság, hogy az első akkordunkkal már Hendrixet is lenyomnánk!

10. Evil Dead

No comment. Glam és thrashmetál elegyekhez ajánljuk. Óvatosan a kezekkel!

9. A Terminátor

Hard rock és AOR bandák számára. Ha a zenekar gitárosának kezében meglátjuk, biztosak lehetünk, hogy még lesz ráadás... (I'll be back)

8. Clive Barker's Hellraiser of Clive Barker by Clive Barker

Az igazi fájdalom? Hagyd azt a kockát a nyavalyába, irány egy gothic EMO-deathcore koncert, de a borotvát hagyd otthon, a koncert végén úgyis gilette-pengét dobál be a gitáros a közönség sorai közé pengető helyett!

7.A Múmia

Becsületes hard rock nóták tökéletes prezentálója. Igazi klasszikus, még Chelloveck kolléga sem mondhatna rá nemet!

6.A Dolog

Akusztikus kísérő, éjszakai borzongós tábortüzezésekhez! Vajon ki lehet az alakváltó a tűz körül?...

5. Álmosvölgy legendája

Elsősorban Helloween tribute-zenekaroknak ajánljuk, de a gothic színtér humorosabb képviselői számára is kiváló.

4.Texasi láncfűrész

Stoner és a különösen erős Lousiana-i death metál terep country-beütésű, valamint troll-metált játszó csapatai számára készült ez a rozsdás szörnyeteg, nehéz, mennydörgő riffek számára.

3. GARDIS (Guitar And Relative Dimension In Stage)

Következő koncert? Akárhol!

2. Ezeréves Hangszer

Ha Csubakka "énekel" mellé, akkor az már-már grindcore...

1. Alien

Ezt nehéz lenne kommentálni, vagy ajánlani. Ilyen gitár egyszerűen mindenkinek kell. (Nekem legalábbis nagyon.)

+1 Non plus ultra: Boba Fett

Gondoljunk bele: Boba Fett a szó szoros értelmében a Legnagyobb Rocker, a klasszikus értelemben véve. Sötét arcokkal lóg együtt (Vader), van egy ronda, de nagyon tehetős és tehetséges menedzsere (Jabba), jó nők vannak a környezetében (Leia hercegnő egy bizonyos dresszében), és neki jár a legtöbb lóvé mindvégig. Ilyen tekintetben pedig ő - és a róla készült gitár - a legrockosabb mind közül.

forrás: blastr.com