Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minimalista Sci-Fi film plakátok

Mert jól néznek ki és sosem elég belőlük. Íme egy nagy csokorral:

Tovább

Klingon Zálogcsillagok

-Eladnám a Klingon Bat'lethemet.

-Jobb, ha szólunk a szakértőknek.

-Olcsó másolat...

-Szívás, haver.

forrás:comixed.com

Tovább

Minden Star Wars szereplő egy képen

A képre kattintva nagyobb lesz

A Star Wars évfordulójára a Lucasfilm ezzel a szuper poszterrel készült. Természetesen telepakolták ismerős arcokkal és rejtett poénokkal.


Tovább

A nap levele: megható vallomás egy friss sci-fi rajongótól

galaktika női előtte utána.jpg

A Galaktika szerkesztősége ezt a képet és kis levelet kapta nem rég, ami tudományos alapokra helyezi alapvető nézetünket: hogy a sci-fit szerető hölgyek egytől egyig arczátlanul szépek és csinosak. Az érintett hölgy rajongói levele megerősített minket is benne, hogy a science fiction olvasása igen pozitív hatással bír a női fizikumra. Alább egy friss sci-fi rajongó lány megható vallomása olvasható.

Tovább

Zseniális Dredd mozgóposzter - bukj le!

Dredd bíró. Többségünknek erről Stallone finoman szólva is artikulálatlan "THE LAW" kiáltásai jutnak az eszünkbe, az ínyenceknek viszont színesíti az emlékeit egy képregény is, ami egyrészt ritka hangulatos, sötét képet festett elénk, másrészt durva volt, brutális, de korrekt. Az új Dredd sokak rémületére remake-szagú volt elsőre, azonban úgy néz ki, valójában sokkal inkább a képregényekre épül, mint a felettéb másod-harmad-negyedvonalas akciófilm jellegű 1995-ös filmre. Kiváló mozgó posztert adtak ki nem rég a készülő filmhez, amit örömmel közlünk le: sokkal sötétebb, komolyabb hangulat árad belőle, mint a Stallone-filmből, így biztosak vagyunk benne, hogy hűségesebb lesz a klasszikus képregény világához.

Tovább

A nap képe: Kompromisszumkészség

A kompromisszum nagyon érdekes eredményhez vezethet.

Tovább

Darth Vader vs Gandalf


A szürke mágus vagy a Sötét Nagyúr nyerne egy párviadalban? Ezt az égető fontosságú kérdést válaszolja meg a superpowerbeatdown.com videója.

Tovább

A bajusz a sötét oldalra visz

A Csillagok Háborúja főgonoszai megpróbálnak régimódi rosszfiú arcszörzetet növeszteni. Több-kevesebb sikerrel:

Tovább

Megjelent a júliusi, 268.Galaktika!

A Galaktika magazin júliusi számában befejeződik László Zoltánnak, A KERINGÉS és a NULLA PONT írójának folytatásos kisregénye, az „Emelkedés”. A központi tudományos téma a világvégét váró hamis prófétákról és elméleteikről szól.

A magazin megemlékezik a közelmúltban elhunyt SF-óriásról, Ray Bradburyről, egy magyarul eddig nem olvasható novelláját is közli, a filmrovat pedig az ő műveiből készült adaptációk között szemezget. Az e havi elbeszélés-kínálatban szerepel még Ken Liu friss Nebula-díjas „Papírállatok”-ja éppúgy, mint Joan Marie Verba Darkover-története, Varga Csaba Béla komor politikai víziója és Jim Aikin majom(?)parádéja. Retróként Dévényi Tiborral álmodozhatnak az olvasók egy olyan jövőről, ami jelenünknek, sőt inkább közelmúltunknak tart szatirikus görbe tükröt.

Exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Sigourney Weavert, az Intelligens dizájn a papírkönyvek visszaszorulásával azok „építőanyaggá” válásával foglalkozik, a tudományos hírek között pedig számos érdekesség kapott még helyet, egy környezetbarát brit motelről, a tengeri zajártalomról, légzéssel tölthető mobiltelefonokról, öntisztuló üvegről és egy repülő kerékpárról.

A 40 éves Galaktika 268. számát keresse a www.galaktikabolt.hu-n és az újságárusoknál!
Fotózza be okostelefonjával a boritón található QR-kódot és meglepetésben!
Tovább

Gotham City ABC

Ablak-Zsiráf helyett sokkal nagyobb móka Gotham City lakóival tanulni az olvasást. Neked sikerül beazonosítani az összes karaktert? A helyes megfejtéseket a kommentekbe várjuk.

Dan Schenier rajza.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek