Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Nagyúr és a dolgok Sötét Oldala

Azt tudjuk, hogy Darth Vader alapvetően a dolgok sötét oldalát kedveli. Így van az Erővel is, dühe, haragja és félelme ott sokkal kiélhetőbb. Nos, amikor díszes kompániájával egy ital mellett zenét hallgat... akkor is a sötét oldalt kedveli jobban.

Tovább

A nap képe: R2-D2 smink

Május 4 kapcsán egy sminkkellékekkel foglalkozó cég ajánlotta a hölgyeknek ezt a szemfestést (és a hozzá szükséges eszközöket). Véleményünk szerint nagyon menő dolog egy ilyen jellegű smink bevállalása akármilyen cégtől - le a kalappal! (Reméljük, a lányok nem kezdenek el tőle csipogni-prüntyögni, meg védőpajzsokat megszerelni.)

geektyrant

Tovább

Az 501-es Légió és a magyar Star Wars fandom mindenkit vár május 4-én!

Többek között az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége is szerettel várja találkozóra a magyar Star Wars rajongókat! Csütörtökön, 2012 május 4-én a Vörösmarty téren, 16:30-tól várnak mindenkit!

"May the Fourth be with you!

Május negyedike a Csillagok háborúja-rajongók nemzetközi ünnepnapja. Az apropóját egy vicces félrefordítás adta pár évvel ezelőtt, mikor is egy német Tv-műsorban a „may the force“ kijelentésből az Erőt (force) simán “negyedik”-nek (fouth) értette hasonló csengésük miatt a műsorvezető. Ez adta az alapötletet, hogy legyen május negyedik napja az a nap, mikor az SW-fanok világszerte megünneplik a saga fennállását, jelmez, póló, övön lógó fénykard hordással, vagy bármi mással ami a Csillagok háborújához köthető.

Éppen ezért idén a hazai rajongói közösség egy kisebb felvonulást tervez a jeles napra. Segíti őket, hogy a jeles nap éppen péntekre esik, úgyhogy kihasználva a délutánt, Budapesten, 16-17 óráig gyülekeznek a Vörösmarty téren. Ha már mindenki megérkezett, a Deák tér-Bajcsy-Zsilinszky-Oktogon útvonalon egészen a Hősök teréig menetelnek, és még talán ott is maradnak, hogy fénykardjaikkal színesítsék a budapesti estet. A kezdeményezést példátlan összefogás jellemzi, várhatóan rengeteg jelmezes és „civil” felvonuló fog részt venni az eseményen, és már számos blog, hírportál, újság vagy tv-csatorna is bejelentette, hogy riportot készít az eseményről, vagy legalábbis ott lesz.

Legyen egy jó május negyedikénk, akinek van kedve, ideje, tartson a csapattal. Az Erő legyen velünk!"

 

Tovább

Zseniális videó a sith lordról, akinek nem adták át a helyet a metrón

Sith Lordnak lenni nem egyszerű. Idősként pedig végképp. Ebben a feszültséggel teli világban, ahol a metrón fütyülnek az idősekre, és nem adják át nekik a helyet (aki pedig megpróbálja, mint a kiskölyök a videóban, azt még gátolják is benne), nehéz a sith lordnak a béketűrésben megmaradni. És amikor nem bírja tovább, rászabadítja az Erő Sötét Oldalát a szemétláda utastársaira.

Tovább

Zene mindenek felett: a top10 SF gitá-rock

Ha azt mondjuk, rockzene, akkor 10-ből 9 ember azt válaszolja: GITÁR! Nos, bár ugyanolyan rettenetes volna, ha egy dobos durcásan kivonulna a koncertről, mint ha a gitáros tenné ezt, tény, hogy a legtöbb ember fejében a melodikus rock egyet jelent a kiváló gitárjátékkal és eszelős szólókkal. Évtizedekig emlékezetes szólót pedig nem játszik az ember akármilyen hangszeren, ez igaz; ezért van a legnagyobb gitárosoknak egyedi hangszere. Alább olyan sci-fi rajongó zenészek mesteri gitárjai látható, amelyek egyrészt túlságosan csodálatosak ahhoz, hogy megérintsük őket - másrészt annyira feszíti őket a királyság, hogy az első akkordunkkal már Hendrixet is lenyomnánk!

Tovább

A nap képe: Don Maul

Mitől voltak olyan igazán kemények a klasszikus, '20-as, '30-as évek "családjai"? Hogyan uralták Chicago zsúfolt utcáit a maffiák? Miért volt képtelen bármit is kezdeni az érinthetetlen Keresztapákkal maga az állam? Egyszerű. Velük volt az Erő. Íme Don Maul, a Dark Side of the Force Gentlemen's Bar tulajdonosa, a Család megbecsült tagja. (Gondolatkísérlet: képzeljünk el egy sorozatot a '20-as, '30-as évek Amerikájának nagyvárosában, ahol sith keresztapák irányítják klánjaikat a jedi-erőkkel rendelkező rendőrök ellen küzdve. Maffia, dobtáras géppisztolyok, fénykard... csodálatos volna vagy csodálatos volna?!)

Tovább

Utolsó vacsora Star Wars mozaik - 70.448 mozifilm képkockából

Van valahol a világon egy Avinash Arora nevű személy, akit nagyon meg kellene ölelni és venni neki egy sört. Ez az ember ugyanis létrehozta ezt az itt látható képet. Lehet mondani, hogy ez még nem sok, hiszen sokan alkotnak hasonlóakat, sőt, akár még jobbakat is, azonban ez a kép különleges - ugyanis egy mozaik. Egy 70.448 Star Wars film-jelenet-képkockából összerakott, hatalmas mozaik.

Tovább

John Williams 80 éves

John Williams zeneszerző a 20. század második felének, illetve a 21. század eddigi részének egyik meghatározó alakja. Ő felelős tulajdonképpen a modern filmzene létrejöttéért, és ez nem túlzás. Minden fontos sci-fi és fantasy klasszikus film zenéjét ő komponálta, pl. A csillagok háborúja, Az elveszett frigyláda fosztogatói stb. Spielberg és Lucas szinte mindig vele dolgoztak, eddigi munkásságának eredménye 139 film és tévésorozat zenéje, amelyből a 10 legjobbat választottuk ki. Boldog Születésnapot, Mr. Williams!

Tovább

Star Wars vs. Star Trek: Liam Neeson vs. Patrick Stewart

Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a két filmsztárt ketrecharc keretében megmérkőzött egymással annak érdekében, hogy vajon a Star Wars-, illetve a Star Trek-rajongók menőbbek-e, ki kell ábrándítsak mindenkit. Nem ez történt. Viszont valami hasonló valóban lejátszódott a brit Graham Norton Showban.

Tovább

Millenium Falcon a Balti-tenger alatt?

A tengerek kutatói sok mindent találtak már eddig a nagy vizek mélyén, gondoljunk csak a hatalmas hajóroncsokra vagy elsüllyedt kincsekre. De a legutóbbi felfedezés minden szempontból különleges: egy Balti-tengeren kutatásokat végző csoport a tenger fenekén olyan tárgyra bukkant, amely feltűnően hasonlít Han Solo űrhajójára. Vajon tényleg egy vérbeli szenzációra bukkantak, vagy az egész nem több egy ügyes trükknél?

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Legfrissebb bejegyzések

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek