Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zombi-robot-alien barátság

Képzeljük el, hogy egy zombi, egy robot és egy alien találkozik. Ugye milyen abszurd? Vagy legalábbis valami zs kategóriás horror első jelenetére emlékeztet. A hármójuk kapcsolatára vonatkozó minden egyéb fejtegetés pedig eleve abortált ötletnek tűnhet. Csakhogy az utca embere úgy látszik, mégis megfejtette a nagy talányt, és egy Venn-diagram segítségével megoldotta a fogas kérdést. Egy házfalon, pár színes kréta segítségével.

Tovább

Szombat esti Star Wars-láz

És igen! Megint hétvége! Jöhet a lazítás, a kötelező szombat esti kikapcsolódás! Akinek benne van a boogie a lábában, az pedig már tudja is, hogy mihez kezdjen. Irány a helyi klub/disco/szórakozóhely, és kezdődhet a verseny a parkett ördöge címért! Na, jó. Ez így kicsit régimódian hangzott. De mit csináljon az ember, ha egyenesen a disco-korszak hőskorából bukkan rá egy gyöngyszemre? Bizony elkapja a nosztalgia, a hangulat, a '70-es és '80-as évek életérzése. Különösen, ha a műsort C-3PO és Darth Vader szolgáltatja.

Tovább

A péntek reggel képe(i): River Tam agya vs. gallyak

Aki játszott valaha a Mass Effect második epizódjával, és elgondolkozott azon, hogy "jééé, milyen ismerős: egy lány, akinek az agyát szétkapják és überdurva harcost csinálnak belőle titkos, kormányfinanszírozású laboratóriumbolygón, amitől megőrül! Vajon hol is láttam hasonlót?...", és nem kapott választ kérdésére, ne is keresse tovább, a felelet itt van! Ismerkedjen meg ezzel a bájos ifjú hölggyel, River Tammal, a Serenity zakkant harcoslányával. Rivernek volt egy messzemenően karakterisztikus jelenete az "Objects in Space" epizódban, amikor is gondterhelt agya megkísérelte feldolgozni az űrhajóra keveredett gallyak dilemmáját (ld. a képen). Nem csak mi gondoltuk úgy, hogy ez a pillanat kultikus - íme, a netes művész remixe:

Tovább

A nap képe: Édes űrélet

Legyen szó bármelyik sci-fi klasszikusról, a benne szereplő futurisztikus transzportáló eszközök mindig megihletik a kreatív rajongókat. (Példának okáért láthattunk már birodalmi lépegetővé átszerelt babakocsit a Star Wars-univerzumból, de igen valószínű, hogy a Star Trekben szereplő Enterprise sem úszta meg hasonló akció nélkül.) Ezúttal Joss Whedon (a Buffy atyja) rövid életűre sikeredett sorozatának, a Fireflynak és a hozzákapcsolódó filmnek, a Serenitynek fém-főszereplőjéből készült cukrász remekmű. A Serenity űrhajú édesszájú rajongóinak ideális születésnapi kísérő ajándék.

Tovább

A horrorfilmek új arca: FarmVille egész estés a láthatáron!

Bárki, aki tíz percnél tovább volt regisztrált a Facebookon, ismeri a Zynga cég nevét. Ők azok, akik masszívan függőséget okozó közösségi játékokkal rothasztják agyunkat: a Mafia Warstól kezdve a Restaurant City-n át a FarmVille-ig rengeteg ilyen játék fűzödik a nevükhöz. Alec Sokolov és Joel Cohen neve pedig azoknak lehet ismerős, akik látták a Toy Story filmet (ezek ketten többek közt azon is dolgoztak). Hogy hogyan jön össze a Zynga FarmVille-je és a két filmes szkriptíró? Nos, utóbbiak az előbbiekkel dolgoznak egy filmen... a FarmVille alapján... úgyhogy, kezdhetjük elkapálni magunkat!

Tovább

Vader-sama, konnichiwa

Óhajo gozejmasz, kedves olvasók! Nyissuk ezt a reggelt egy képpel Vader Nagyúr egyik legújabb hobbijáról. Tetszik tudni, ez a sith ha teheti, szamuráj is kicsit. Tessék elfelejteni a becstelen Vadert, ő egy szigorú, japán erkölcsi kódex alapján élő harcos, katanával, wakizashi pengékkel, és idióta angol akcentussal. Fiának sem annyit mond, "Luke, I am your father", hanem bizony szép hosszadalmasan dörgöli az orra alá: "Luke-san, boku wa kimi no otoo-san desu." Ezzel kapcsolatban versenyt hirdetünk: szedjük össze annyi nyelven az ominózus mondatot (Luke, én vagyok az apád), ahányon csak lehet! Ide várjuk kommentben, vagy a Galaktika facebook oldalára. A nyeremény egy magashegységi pirospont! Addig is, Force no tomo ni aran koto wo!

Tovább

A nap képe: Halálcsillag helyett...

...ha más fegyvere is lett volna a Birodalomnak, egészen más fordulatot vehetett volna a Star Wars cselekménye. Azonban olybá tűnik, a messzi-messzi galaxis túl messzire esik az internetszolgáltatóktól, ez pedig kétségtelenül nagy slamasztikába sodorta a rohamosztagosokat. Most viszont itt a lehetőség, hogy elképzeljük, mi lett volna, ha élhettek volna a Gugli Erejével.

 

Forrás: geeksaresexy.net

 

Rhaenyra postja

Tovább

A lóf***-t, nehogy már, te vagy a Blade Runner ruhatára?

Volt ugye ez a film, a Blade Runner. Szerettük, annak ellenére, hogy sem a címadó könyvhöz (Blade Runner - a Pengefutár), sem a tulajdonképpeni sztori alapregényéhez (Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?) nincs sok köze. Szerettük, mert a kiváló Harrison Ford játszott benne, szerettük, mert nagyon jó film és szerettük, mert Edward James Olmos (mindannyiunk szeretett Bill Adamája) magyarul (is) beszél benne. Van azonban valaki, aki még nálunk is jobban szereti a filmet, olyannira, hogy fogta magát és zseniálisan előállította Rick Deckard ruhatárát.

Tovább

Star Hipsters - avagy új módosítások a Csillagok Háborújában

George Lucas azt állítja (és ezzel mi egyetértünk), hogy a Star Wars művészet, és mint művészet (ezzel már nem biztos, hogy egyet értünk), folyamatosan remixelhető, hogy egyes hatásokat fokozhassuk. Ezt a hozzáállását érhetjük tetten a Blu-Ray kiadásban is. Lényeg a lényeg, ha ő így, akkor mások is így: egy John Woo (nem a filmrendező) nevű divattervező és illusztrátor művész úgy döntött, akkor ő most egy kicsit remixeli a SW karaktereit, és a legfrissebb divat szerint felöltözteti őket.

Tovább

Az év legfeministább videojátéka?

Pont tökös videojáték karakterekkel kapcsolatos írásunk után pár nappal bukkantunk rá egy amerikai honlapra, kvázi blogra. Ennek üzemeltetője rengeteg témát dolgoz fel: pop-kultúra, számítógépes játékok, tudomány, hírek, politika... Ez utóbbi kategóriában rendszeresen előbukkan a feminizmus, mint téma, és a blogger harcias feministának vallja magát. Nem rég írt egy posztot arról a videojátékról, ami szerinte a Legfeministább Játék 2011 cím befutója... Soha nem találnátok ki. Ez a játék a Warhammer 40k: Space Marine.

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek