Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kapcsolatfelvétel protokollja

Elképzelhető, hogy az emberiség nemsokára találkozik a földönkívüliekkel. Nagy erőkkel kutatjuk az esetlegesen máshol létrejött technológiai civilizációk jeleit. De vajon mi történne, ha találnánk egyet?

Tovább

Amit a nő vár el a férfitől

Sokak szerint a nők bonyolult teremtések. Valószínűleg ezt tudják is magukról, éppen ezért nem is várják el a férfiaktól, hogy megértsék őket. Azt viszont igen, hogy legalább megpróbálják.

Tovább

Számítógépes játékok vs. Vöröskereszt

Már megszokhattuk, hogy az animéket, rajzfilmeket, sorozatokat és videojátékokat rendszeresen bevizsgálja valaki, hogy mennyire ártanak a szegény ártatlan gyerekeknek és milyen mértékben kéne betiltani minden ilyesmit (az, hogy a való világban is megesnek brutális dolgok, a mindennapokban, nem érv, mert az a válasz rá, hogy fölösleges kitenni ilyesminek a gyereket... azaz a vita nyugvópontra jutott). Voltak már szülői szervek, pedagógustömörülések, nemzetközi szervezetek... és most lecsapott a nemzetközi Vöröskereszt.

Tovább

Az év legfeministább videojátéka?

Pont tökös videojáték karakterekkel kapcsolatos írásunk után pár nappal bukkantunk rá egy amerikai honlapra, kvázi blogra. Ennek üzemeltetője rengeteg témát dolgoz fel: pop-kultúra, számítógépes játékok, tudomány, hírek, politika... Ez utóbbi kategóriában rendszeresen előbukkan a feminizmus, mint téma, és a blogger harcias feministának vallja magát. Nem rég írt egy posztot arról a videojátékról, ami szerinte a Legfeministább Játék 2011 cím befutója... Soha nem találnátok ki. Ez a játék a Warhammer 40k: Space Marine.

Tovább

A legkeményebb és legkúlabb videojáték karakterek 1. rész

Nagy igazság, hogy a számítógépes játékok bizony tele vannak igazán kúl, vagány alakokkal, különösen, ha az akciójáték zsánerbe tekintünk. Egyszemélyes, atlétatrikós tankok (Bruce Willis ftw), vagány orgyilkosok, cinikus szemétládák mentik meg a világot rendszeresen, akiknek keménységi fokával már csak a gúnyos vigyorra, "kúlságra" és cinikus megjegyzésekre való hajlama vetekszik. Ezek az arcok nem késsel-villával esznek, hanem kést és villát. Méltóak egy kis megemlékezésre, hát a teljesség igénye nélkül nézzünk egy top 10-es listát ezekből a kőkemény, nagyon király hősökből!

Tovább
1 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek