Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nap képe: Szellemirtók egy messzi-messzi galaxisban

A szellemirtók keze mindenhova elér. Hiszen ki tudja, hol lehet éppen szükség rájuk. Az univerzum nagy, szellem meg bőven sok van. Éppen ezért néha elkél egy kis segítség egy messzi-messzi galaxisban is. Vagy mégsem. Nézőpont kérdése. Attól függ, hogy az R2D2-típusú droidok által közvetített hologramos üzenet szellemnek tekinthető-e. Mert végtére is ott az emberi forma, az áttetsző és világító fizikai megjelenés esete, na meg persze az üzenet-elmesélő funkció. (Igaz, a feladó még nem nyugszik békében. Egyelőre.) Csoda, ha a szellemet és a hologramos üzenetet egyesek összekeverik? A jelek szerint nem. Az alábbi Star Wars-Szellemirtók kép legalábbis tanúsítja a hasonlóságról szóló feltevést.

Tovább

Film születik A burokból

A Twilight-sorozat rajongói örülhetnek: nem elég, hogy a kvadrológia utolsó felvonását két részletben láthatják majd a mozikban, az írónő Stephenie Meyer egy másik regényét is megfilmesítik a közeljövőben.

Tovább

Ha Ron Weasley meghalt volna...

...attól még a Harry Potter-széria ugyanúgy folytatódott volna. Maximum sokkal több rajongó háborodott volna fel. Pedig, mint a napokban egy interjúból kiderült, a varázslótanonc történetének szerzője igenis elgondolkozott az események ilyetén fordulatán.

Tovább

Forgatási képek Középföldéről

Gőzerővel folynak a jövőre esedékes Tolkien-adaptáció, A hobbit munkálatai. Most pedig végre már képeket is láthatunk a forgatási helyszínekről, a díszletekről és Zsákos Bilbó népének egy-két képviselőjéről is. Szürke Gandalfot ugyan továbbra is hiányoljuk, azért az eddigi, Középföldéről készült képeket is érdemes nagy becsben tartani. A filmet pedig epedve várjuk, hiszen aggodalomra sem lehet sok okunk. A hobbitot ugyanis (csak úgy, mint a Gyűrűk ura-trilógiát) szintén Peter Jackson rendező jegyzi.

Tovább

A Terminator titkos küldetése

Ha azt hiszed, mindent tudsz a terminátorokról, óriásit tévedsz. A robotok már a spájzban vannak!

Toochee, a galaktikus

Tovább

This is Halloween!

Október 31-én mindnyájan elkerülhetetlenül belefutunk ebbe a Halloween nevezetű, megmagyarázhatatlan gyökerű kulimászba. A mozik és dvd-kölcsönzők (ha még létezik ilyen...) kaszálnak a horror-filmekkel, a jelmezesek a maskarákkal, és úgy általánosan, mindenki ebben a rémfilmes hangulatban rohangál az utáckon, ha akarja, ha nem. De mégis, mi is ez a Halloween?

Tovább

Előkerültek Tolkien illusztrációi

J. R. R. Tolkien talán egyik legismertebb művének, A hobbitnak közeleg a születésnapja, hiszen jövőre ünnepelhetjük létrejöttének 75. évfordulóját. Az alkalomra pedig már a kiadók is készülnek: a HarperCollins például egy díszkiadást tervez The Art of Hobbit címmel, amely a szerző eddig sosem látott regényillusztrációt mutatja majd be.

Tovább

Büszkeség és balítélet meg a zombik plusz egy adag filmes galiba

Javában folynak még az Abraham Lincoln, a vámpírvadász filmadaptációjának munkálatai, de máris nyélbe ütnék Seth Grahame-Smith másik regényének megfilmesítését is. A Büszkeség és balítélet meg a zombik azonban úgy tűnik, kifog a Lionsgate stúdió fejesein. A hírek szerint ugyanis újabb rendező dobta vissza a Jane Austen klasszikusát újraértelmező történet szélesvásznú levezénylésének lehetőségét.

Tovább

A szombat képe: a sárga sárkány lecsap

Vannak a rajongók. Vannak a fanatikus rajongók. És vannak, akik az őrülketig fokozzák ezt. Nincs ez másként George R. Martin Trónok Harca könyvével és a rengeteg másik sárkányos fantasy művel kapcsolatban sem. A képen például egy mesterien szép sárkányfaragás látható... banánból. Ami köztudottan jól faragható.

Tovább

A Bosszúállók rendezőjétől Shakespeare sem menekült

Bizony, Joss Whedon újra akcióba lépett. Még be sem fejeződtek a legújabb Marveles képregény-adaptáció forgatásai, a rendezőnek máris új filmjét reklámozzák. Méghozzá nem is akármilyet: a Buffy, a vámpírok réme atyja ezúttal Shakespeare egyik klasszikus komédiáját dolgozta fel.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek