Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyedülálló honi találmány: megérkezett a steampunk laptop!

Kis hazánk számtalan feltalálóval büszkélkedhet. Például Bíró Lászlónak köszönhetjük a golyóstollat, a golyós dezodort vagy a mosógépet, Asbóth Oszkár pedig a helikopter mai formájának elnyeréséhez járult hozzá nagyban. És igaz ugyan, hogy Vörös "Zackary" Zoltán (még) nem találta fel a spanyol viaszt, de mint ahogy az imént említett úriemberek, úgy ő is nagyban hozzájárul hazánk nevének öregbítéséhez egy újszerű és merész alkotással. Nem csalás, nem ámítás: az úriember elkészített egy steampunk laptopot!

Tovább

Steampunk lakás

Egy Jeremy Noritz névre hallgató filmes 2006-ban meglepte megát egy manhattani apartmannal. Csekély 1 300 000 dollárt fizetett érte. Azután megszállta az ihlet, és évek munkájával, illetve több tízezer dollár elköltésével igazi steampunk paradicsommá alakította. Nem kímélte magát, és a lakás összes helyiségét kidekorálta. A lakás most eladó, egy hozzá hasonló fanatikus 1 750 000 dollárért megvásárolhatja.

Tovább

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb poszter a vidéken?

"Winter is coming", vagyis közeleg a tél - mondák Westerosban. Csakhogy itt, kis hazánkban, a Kárpát-medence kellős közepén ennek még nem sok nyoma van. Azt leszámítva persze, hogy lassanként hozzánk is beszivárog az a hófehér áradat, amely mostanság mintha kezdené elárasztani a világot. Hiszen Hófehérke-dömping van! A Grimm-fivérek klasszikus meséjét tévésorozatok (Once Upon a Time, Grimm) és a közeljövőben a multiplexek műsorára kerülő nagyjátékfilmek (merthogy több is készülőben van) is feldolgozzák. Rupert Sanders rendező első filmje, a jövő nyáron debütáló Snow White and the Huntsman (várható magyar cím: Hófehér és a Vadász) is ezt a témát csűri-csavarja a maga egyéni kaland-fantasys módján. Ugyan sokat kell még várnunk rá, a készítők azonban gondoskodnak róla, hogy addig se maradjunk ízelítők nélkül. A trailer megtekintése után eldönthetjük például, hogy melyik hivatalos poszter a legszebb (a világon). Ugyan ezek a promo anyagok már a hétvégén elérhetőek voltak az érdeklődők számára, mi most emeljük a tétet. A kötelező csemegék mellett extra forgatási képeket is tálalunk stikában bagózó vagy éppen hajat dobáló Hófehérkével - hogy a lovas-páncélos statiszta tömeget, már ne is említsük.

Tovább

Mit nekünk a Star Trek!

Volt ebben a keleti blokkban valami varázslatos: ha "nyugaton" győzött James Bond, akkor keleten megérkezett egy még nála is talpra esettebb Szergej, ha szárnyalni kezdett az Enterprise, akkor Bajkonurból is fellőttek egy novaja szpészkraftot, ha pedig egy kutyás rajzfilm volt népszerű az "imprlista" világban, hát, akkor nekünk is lesz! Hát, kérem, nekünk, magyaroknak is volt ám egy sci-fink, ami bizony (főleg nekünk, akik ezen nőttünk föl!!...) kenterbe vág minden űrutazós, űroperás, akármilyen egyéb tv-sorozatot. Mit nekünk Star Trek...!

Tovább

Megbukik az orosz Mars-misszió?

A dolgok űrbe szállításának módja nem igazán változott az elmúlt időszakban: fölrakjuk rakétára, oszt' hadd szóljon. Ezért egyelőre igencsak drága ez a dolog, így különösen fájó egy-egy csapatnak, ha a misszió sikertelen: évek munkája, tervezés, gondos előkészítés, méregdrága előállítás után egy szonda meghibásodik, és elhúz a kijelölt égitest mellett, vagy nemes egyszerűséggel néhány km/másodperccel lefejel egy aszteroidát útközben... az űrkutató rémálma. Most éppen az oroszok rágják mind a tíz körmüket Phobos-Grunt szondájukkal kapcsolatban. És - sajnos - okkal.

Tovább

Szuperhősök és alteregójuk

Tovább

Engedünk a 48-ból is!

Bizony, a Galaktikabolton még csak nem is 48, hanem 51% kedvezmény jár hétvégi akciónk könyveire! Megéri most szétnézni, ugyanis az akció csak szombaton és vasárnap érvényes!Irány a Galaktikabolt, nézegess kedvedre!

Tovább

Az Ősrobbanás utáni első percekből származő gázfelhőket találtak

A kozmológia rendszeresen belefut abba a hibába, hogy ad ugyan egy elfogadható és érthető magyarázatot az univerzum nagy rejtélyeire, de nem tud azokra igazi bizonyítékokat felmutatni az emberi logikán kívül. Ez persze természetes, hiszen olyan eseményeket vizsgálnak, amik mondjuk 13 milliárd éve történtek, és lássuk be, valóban nem a legkönnyebb ilyesmit tudományos, empirikus módon megfigyelni, különösen nagy bravúr, ha egy elméletet sikerül némiképp alátámasztani. Ezért nagy öröm, hogy most csillagászok találtak két gázfelhőt, amelyek a Nagy Bumm elméletét látszanak igazolni... tekintve, hogy alig percekkel a nagy esemény után jöttek létre.

Tovább

Programajánló: A Star Trek Baráti Társaság találkozót tart

Minden sci-fi kedvelőnek, különösen a Star Trek-rajongóknak ajánljuk szívből ezt a programot. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere: kiváló programok, műsorok, vetítés - és remek alkalom a személyes találkozóra, párbeszédre. Aki még nem tudja, mit szeretne csinálni vasárnap - hát íme, már tudja! Irány a Királyerdei Művelődési Ház, irány a jövő! (szükséges infók a plakáton) Webes programot is ajánlunk: figyeljétek hétvégi könyvakciónkat a www.galaktikabolt.hu-n szombat reggel 8:00-tól, érdemes lesz!


Tovább

Egy kis (véres) ízelítő a Halhatatlanokból

2011. 11. 11. És eljöve a nap, mikoron a feledés homályába veszett istenek újból régi fényükben tündökölhetnek. A mai napon tanúi lehetünk a felemelkedésnek. Mert a mai napon bemutatják a mozikban a Halhatatlanok című filmet.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek