Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

George R. R. Martin, a Bosszúálló

A Trónok harcáról egy dolgot kell feltétlenül tudni: hogy bármire is számít az olvasó (vagy a sorozat esetében a néző), az egészen biztosan nem úgy fog történni. A szerzőnek, George R. R. Martinnak ugyanis van egy egyedi alapelve. E szerint szeretné állandó izgalomban tartani olvasóit: tartsanak csak attól, hogy a következő oldalon ismét egy újabb kedvenc eshet áldozatul a realista körülményeknek! ...Vagy az írói önkénynek. A látszat ellenére ez a gondolat azonban talán mégsem annyira eredeti, hiszen, mint ahogy az a napokban kiderült, a Mesternek is volt egy ihletője, amely ebbe az irányba terelte történetvezetési stílusát. Egészen konkrétan a Bosszúállók képregénysorozat egyik epizódja.

Tovább

Epic meetup: Luke Potter és Harry Skywalker

Az egész úgy kezdődött, hogy Harry Potter hollywoodi nagykövete (polgári nevén Daniel Radcliffe) volt oly botor, és egy "szülőanyjával", J.K. Rowlinggal folytatott beszélgetés során kifejtette álláspontját egy igen kényes ügyben. E szerint a vélemény szerint a Harry Potter-széria bizony jóval überkirályabb, mint a Star Wars-filmek. Az úriembernek persze volt nyomós érve is: míg a Potter-múviknak sziklaszilárd irodalmi alapjai vannak, addig Lucas bácsi eposza bizony nem rendelkezik ilyesféle munícióval. Ez az előny azonban veszni látszik, mihelyst széles vászonra kerül a Potter-fiú meséje. A multiplex-élmény ugyanis meglehetősen erős rokon kötelékekre mutat rá az ifjú Fazekas és a Csillagjáró-fiú története között. Példának okáért itt van rögtön tíz plusz egy ráadás említésre méltó hasónlóság.

Tovább

30 propaganda poszter

Csatlakozz! Rád van szükségünk! Dolgozz! Harcolj! Csillagok háborúja, Star Trek, Futurama, Majmok bolygója, Amerika kapitány, Halo és még számtalan sci-fi klasszikus a propaganda szolgálatába állt. Figyelem, lenyűgöző poszterek következnek.

Tovább

A tudomány mai állása: gamerek - tudósok 1-0

Az ember hazamegy a suliból és/vagy melóból, bekapcsolja a számítógépet és már el is veszett a virtuális térben. Megkezdődik a kaland: a stratéga szerepkör vagy éppen a hentes (csak véresen, mocskosan Bruce Willis után szabadon) szerepének betöltése a jól megérdemelt jutalom a fárasztó nap végén. A számítógépes játékok szó szerint kikapcsolnak: észre sem vesszük, és máris hosszú, monitor előtt töltött órákkal lett rövidebb az életünk. Haszontalan lett volna? Nos, ha vannak még emberek, akik úgy gondolják, a kockaság, mint hobbi, bizony nem más, mint időpazarlás, azok jobb, ha most sürgősen átértékelik ezt a véleményt. A gamerek ugyanis még a real life tudósokat is lenyomták.

Tovább

A legkeményebb és legkúlabb videojáték karakterek 1. rész

Nagy igazság, hogy a számítógépes játékok bizony tele vannak igazán kúl, vagány alakokkal, különösen, ha az akciójáték zsánerbe tekintünk. Egyszemélyes, atlétatrikós tankok (Bruce Willis ftw), vagány orgyilkosok, cinikus szemétládák mentik meg a világot rendszeresen, akiknek keménységi fokával már csak a gúnyos vigyorra, "kúlságra" és cinikus megjegyzésekre való hajlama vetekszik. Ezek az arcok nem késsel-villával esznek, hanem kést és villát. Méltóak egy kis megemlékezésre, hát a teljesség igénye nélkül nézzünk egy top 10-es listát ezekből a kőkemény, nagyon király hősökből!

Tovább

Kirúgták Professzor Barbariant

A dublini Trinity College egyetem kirúgta tanárai közül Conant, a barbárt. Ennél már csak az lenne nagyobb hír, ha valahová fölvennék tanítani a felsőoktatásban, ugyanis ha kirúgták, az azt jelenti, hogy valahogyan ott volt és oktatott...

Tovább

Viktoriánus Star Wars portrék

Nick Agin grafikusnak köszönhetően a Csillagok háborúja-univerzum tovább bővült. A Viktoriánus Halhatatlanok Csarnokába új képeket akasztottak ki a falra, többek közt Yoda, Boba Fett és Darth Vader portréját. Egészen pontosan Darth Vader nagybácsiét...

Tovább

Sean Bean halála. 21 darabot kérek.

Pontosan. Legutóbbi szerepe, a Trónok Harca sorozatból ismerős Ned Stark kapcsán többen felkiáltottak: hé, én ezt az embert már láttam meghalni! Nos, valóban, erre jó esély van, ugyanis kevés színész produkált annyi halálesetet, mint Sean Bean. Egy hangulatos haláltánc-videó végigvezet minket 21 ilyen pillanaton. Vigyázat! A videóban 21 filmre vonatkozó spoiler és 21 haldokló Sean Bean látható!

Tovább

A tíz legtöbbször ismételt fantasy klisé - 1. epizód

A fantasyre sokan úgy tekintenek még a sci-fi kedvelői közül is, mint az idióta "kistestvérre", pedig ugyanannyi minőségi irodalmi művet termel, mint bármely más műfaj. Ráadásul mindnyájan olvastunk már fantasy történetet, nem kell tagadni. Emellett mind olvastunk kiváló, minőségi, elgondolkodtató fantasy írásokat - valamint minősíthetetlen és tragikus tucatművet is ebből az ágazatból, amitől szintén nem kell elhatárolódni. Így tisztában vagyunk a műfajt időnként elárasztó, megállíthatatlan kliséáradattal is. Szemléljük meg közelebbről ezeket - íme a 10 legelcsépeltebb fantasy klisé.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek