Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trónok harca: Elstartolt a harmadik évad!

A Trónok harca harmadik évada egy zseniális nyitó résszel tért vissza a TV képernyőre! Az első epizód fantasztikus volt, alig tudom kivárni mi lesz a folytatásban! Nektek, hogy tetszett?

Tovább

Kedvenc mágusunk története - Gandalf

734415_541342495890953_873831610_n.jpg

A szerkesztőségben sokáig gondolkodtunk, d6-tal dobálóztunk, míg végül úgy döntöttünk, hogy kedvenc mágusunk Gandalf, az egyik legvagányabb mágiahasználó a varázsképességekkel rendelkező társai között. Története egy rejtélyes és homályos estén a Pajkós póni fogadóban hangzott el, 4 méter sör kíséretében. Én így emlékszem az esetre:

Tovább

Hölgyhétvége a Galaktikabolton

nők.jpg

Ezen a hétvégén ismét akciót hirdet a Galaktikabolt: öt kiváló írónő fantasy és sf könyvei most féláron kaphatók! Csak hétfő délelőttig! Ezen a linken érhetők el az akciós könyvek: www.galaktikabolt.hu/kategoria/nok_es_sci-fi_akcio.html.

Tovább

A tél közeleg... a karácsony közeleg

Valóban közeleg a karácsony, erre emlékeztet ez a kedves plakát is, ahol Ned Starkot láthatjuk a Trónok harcából, ahogy a sokmillió Westerosi gyermek zoknijának megtömése nyomasztja. Mert Westerosban ő a Mikulás.

Tovább

Forgatási képek Középföldéről

Gőzerővel folynak a jövőre esedékes Tolkien-adaptáció, A hobbit munkálatai. Most pedig végre már képeket is láthatunk a forgatási helyszínekről, a díszletekről és Zsákos Bilbó népének egy-két képviselőjéről is. Szürke Gandalfot ugyan továbbra is hiányoljuk, azért az eddigi, Középföldéről készült képeket is érdemes nagy becsben tartani. A filmet pedig epedve várjuk, hiszen aggodalomra sem lehet sok okunk. A hobbitot ugyanis (csak úgy, mint a Gyűrűk ura-trilógiát) szintén Peter Jackson rendező jegyzi.

Tovább

Előkerültek Tolkien illusztrációi

J. R. R. Tolkien talán egyik legismertebb művének, A hobbitnak közeleg a születésnapja, hiszen jövőre ünnepelhetjük létrejöttének 75. évfordulóját. Az alkalomra pedig már a kiadók is készülnek: a HarperCollins például egy díszkiadást tervez The Art of Hobbit címmel, amely a szerző eddig sosem látott regényillusztrációt mutatja majd be.

Tovább

A szombat képe: a sárga sárkány lecsap

Vannak a rajongók. Vannak a fanatikus rajongók. És vannak, akik az őrülketig fokozzák ezt. Nincs ez másként George R. Martin Trónok Harca könyvével és a rengeteg másik sárkányos fantasy művel kapcsolatban sem. A képen például egy mesterien szép sárkányfaragás látható... banánból. Ami köztudottan jól faragható.

Tovább

A tíz legtöbbször ismételt fantasy klisé - 1. epizód

A fantasyre sokan úgy tekintenek még a sci-fi kedvelői közül is, mint az idióta "kistestvérre", pedig ugyanannyi minőségi irodalmi művet termel, mint bármely más műfaj. Ráadásul mindnyájan olvastunk már fantasy történetet, nem kell tagadni. Emellett mind olvastunk kiváló, minőségi, elgondolkodtató fantasy írásokat - valamint minősíthetetlen és tragikus tucatművet is ebből az ágazatból, amitől szintén nem kell elhatárolódni. Így tisztában vagyunk a műfajt időnként elárasztó, megállíthatatlan kliséáradattal is. Szemléljük meg közelebbről ezeket - íme a 10 legelcsépeltebb fantasy klisé.

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek