Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MC Vader vs Führer DC

Megszokhattuk már, hogy az internet feltalálása óta olyan nincs, hogy "legalja". Aki pedig járatos az amerikai hip-hop/rap/freestyle underground világában, az tudja, hogy ott bizony az a császár, aki élőben, rögtönzött szöveggel, szellemesen és folyékonyan lerappeli ellenfelét a színpadról. Ezeket az alkalmakat hívják "rap csatáknak". Nos, egy NicePeter nevű fazon úgy határozott, ő forgat ezekre a freestyle-küzdelmekre hajazó sorozatot, Epic Rap Battles of History címen, és itt jön be a legalja-faktor: olyan személyeket ugraszt egymásnak ezekben a rap-dalokban, akiknek finoman szólva nem itt van a helyük: van Chuck Norris Abraham Lincoln ellen, Stephen Hawking Einstein ellen, Dumbledore Gandalf ellen - és talán a legbetegebb: Darth Vader Hitler ellen.

Tovább

9 olyan lépés, ami rövidre zárja egy film problémakörét

Ha nincs probléma, nincs sztori. Sztori nélkül pedig nincsen se regény, se film, ezt jól tudjuk: a gonosz mostoha nem békül ki hófehérkével, Freddy Krüger nem szokik le a gyerekekről, Ellen Ripley pedig csak azért is elmegy egy rémálom infesztált bolygóra, a józan ész minden sugallata ellenére. Mi pedig verjük a fejünket a falba, hogy neeeee, nuke the site from orbit, és irány haza... a filmes karakterek pdig bonyolítják és bonyolítják... hát lássunk 9 olyan cselekedetet, amit a józan eszű néző cselekedne a filmbe tévedve, hogy megoldja a nagy bonyodalmat!

Tovább

Ezeket a droidokat kerestük

C3PO és R2D2 két elég mázlis csóka, ha figyelembe vesszük, hogy nagyon csúnyán sikerült belekeveredniük a piszkos nagypolitikába, minek utána a nyomukba eredt egy egész elnyomó galaktikus diktatúra überhadserege - és mégsem kapták el őket. Köszönhetően egy kedves, idős bácsinak, aki elmondta a hadsereg oszlopos tagjainak, hogy bizony, nem ezeket a droidokat keresik... hát, ha ez a két droid lett volna ott, a katonákra nem hat a jedi elmetrükk, mert tuti, hogy le sem bírják venni gülü szemeiket róluk.

Tovább

Nagyon rendben van: tokiói karácsonyfa

Kore ga nihondzsin desz... ez japán dolog! Egy kiváló Godzilla alakú karácsonyfa. Hiába, van valami varázsa ennek a szemérmetlenül messzi és furcsa országnak, valami olyan mágiája, ami hívogat minket, hogy költözzünk oda, és akkor jó lesz. Ha már a karácsonyfa is ilyen, akkor pedig BIZTOS, hogy jó lesz.

Tovább

Képrejtvény: Kedvenc szuperhősünk

Volt már John Connor, Batman, gabbaton pap-harcos halálos nyugalomban, mágus, sőt, Jézus Krisztust is eljátszotta... igen, ő Christian Bale, akinek életcélja, hogy minél többször, minél nagyobb mértékben megmentse a világot. Az ő lelkületét ábrázolja a kép. Keresztény Bála.

Tovább

AT-AT lépegető az 1800-as évek végéről

A Star Wars-saga talán legzseniálisabb installációja mindközül A Birodalom Visszavág. Minden idők egyik leglátványosabb sci-fi felszíni csatája is itt látható (ugyan már, milyen Episode 2?? CG-vel már otthon is előállítható olyan küzdelem, de ez a letisztult, kegyetlen csata a lassan, de kérlelhetetlenül és megállíthatatlanul közelgő birodalmi csapataival sokkal sötétebb és baljósabb, mint maguk az árnyak...). Ennek a csatának pedig esszenciális eleme a birodalmi lépegető, az AT-AT. Ezzel a rokonszenves gyilkoló óriással kapcsolatban csak egy dologba nem gondolunk bele soha: egyrészt, hogy milyen komoly legénysége is van, másrészt (amire még annyira sem gondolunk), hogy milyen is lenne ez a harci monstrum, ha az a messzi-messzi galaxis is kapott volna egy Viktória királynőt és egy jól sikerült, gőzzel teli 1800-as évek végét.

Tovább

A nap képe: Szúnyogirtás mesterfokon

Nem tudom, a kedves Olvasók hogy vannak vele, de az az igazság, hogy ha az ember árterület mellett lakik (Tisza holtágak, Fertő-tó, stb.), akkor a nyár éjszakái bizonyosan azzal telnek, hogy nyíííííííííííííííííííííí-CSATT, nyíííííííííííííííííííí-CSATT. Nos, a szúnyog-status quo tarthatatlan, és bár télen nem annyira nyomasztó a probléma, ideje elkezdeni radikális lépéseket kilátásba helyezni a zümmögő kis mocsadékok ellen. Mi ezt a felettébb szélsőséges szúnyogirtási műveletet javasoljuk, ami ezen a WTF-hangulatú nap képén is látható. Követeljük, hogy a kormányok fogjanak össze és küldjenek Gatling-gépágyú kezű napszemüveges tyrannosauruson lovagoló, tűzoltóbaltát lengető rendőröket a szúnyogok ellen. Ha követelésünk nem teljesül, továbbra sem alszunk majd jól nyáron. És ezt vehetik fenyegetésnek is.

Tovább

Sci-advent-fi, avagy az SF karácsonyi oldala

Hajlamosak a science fiction műfaj rajongói legyinteni az ilyen dolgokra, mint advent, karácsony, hiszen ezek a dolgok el akarják vonni a figyelmünket az izgalmas világűrbeli szingularitásokról, az anyag-antianyag részecskepárokról, a távoli gyarmatbolygókról érkező kivételesen szép hajszőnyegekről és a klingonokról. Nos, kedves sci-fi kedvelők, márpedig igenis megvan az SF-nek is a maga karácsonyi oldala. És hogy miben is nyilvánul meg ez? Nézzük!

Tovább

Epikus "SF-mi a fene" reggelire

Az internet, amellett, hogy csövekben van, nagyon ostoba is. Tele van olyan dolgokkal, amik a leggyakorlottabb embereket is le tudják döbbenteni és szó nélkül hagyni. Ilyen már a nyitókép is, ahol igazából nem nagyon tudjuk, mit is látunk... és ez az érzés csak fokozódik a továbbiakban. Óvatosan a kávéval és a pirítossal, félrenyelés-veszélyes képek következnek! Mezei pirospontokért várjuk kommentben, hogy hol mit is látunk.

Tovább

Like a Boss

A rap-számok klipjei és az amerikai filmek mind-mind jól mutatják, hogyan él egy nagy ember, egy főnök: a legszebb, falatnyi bikinit viselő lányok veszik körül, gazdag, jómódú barátok virítanak mellette, ahogy jacuzziban ül, a legfinomabb koktélokat szürcsöli, és telefonon is alattvalói hódolatát fogadja. R2-D2 is igazi főnök a droidok között, úgy is viselkedik. Like a Bos(ch)...

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek