Hajlamosak a science fiction műfaj rajongói legyinteni az ilyen dolgokra, mint advent, karácsony, hiszen ezek a dolgok el akarják vonni a figyelmünket az izgalmas világűrbeli szingularitásokról, az anyag-antianyag részecskepárokról, a távoli gyarmatbolygókról érkező kivételesen szép hajszőnyegekről és a klingonokról. Nos, kedves sci-fi kedvelők, márpedig igenis megvan az SF-nek is a maga karácsonyi oldala. És hogy miben is nyilvánul meg ez? Nézzük!

Yoda

Yoda mester igazából a Mikulás alteregója egy messzi-messzi galaxisban. Kis puttonya tele van a Dagoba bolygón összeszedett virgáccsal, gombákkal és egyéb mogyoró-dió-pótlékokkal. A neve is utal a kapcsolatra: Yo-ho-ho-hoda volt eredetileg.

A mézeskalács

Gary Busey kiváló horrorfilmje, a Gingerdead Man óta tudjuk, hogy nem mindegy, milyen formájú mézeskalácsot süt az ember. Hát, lépegessünk túl a megszokott formában, és készítsünk kiváló AT-AT lépegető alakút!

A Cthulhukulás

Eljön, és ha jó voltál, egy egészen új életet mutat neked. A rossz gyerekeknek viszont akkora fhtagn lesz, hogy a fal nyarlathhotep a másikat.

A karácsony-bolygó

A karácsonyi lidércnyomás című film már rámutatott a tényre, hogy vannak olyan helyek, mint Halloweenfalva vagy Karácsonyváros. Nos, az alábbi fotó a Karácsony-bolygón készült. Mert hogy ilyen is van.

A karácsonyi klingon

Ez nem szorul magyarázatra.

A karácsonyi ajándékok

Ezek a legsci-fibb dolgok! Annyira SF-ek, hogy az már munka. Lássuk is őket!

1. Fénykard

Az az ember, aki sci-fi kedvelőnek mutatkozik, de nem szeretne karácsonyra fénykardot, az valahol hazudik. Ráadásul ez a fénykard kiváló, mert lecsatolható a pengéje, így övön is hordható, de ha éppen rajta van, és meglegyinted, akkor bzzzzm hangot is kiad. Kell.

2. Fázol? Aludj tauntaunban!

Ez a praktikus tauntaun hálózsák minden jedi-aspiráns őszinte vágya. Like Skywalker.

3. Yodamamusz

Említettük már, hogy Yohohhóda olyan, mint a Mikulás? Nos, olyan is, mint egy kiváló karácsonyi manó. Puha, lábacskáinkat ápolja simogatón és finoman, amikor megyünk bejglit sütni. Ha nem tudunk sütni, de azért megpróbáljuk, akkor még talán ránk is szól: Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

4. Wampa jéglény pihe-puha szőnyeg

Hideg, téli napokon, amikor a szél neki-nekiront házunk falának, nincs kellemesebb dolog, mint leheveredni egy finom, puha felületre, megragadni egy pohár forró csokit vagy forralt bort és megnézni egy-két filmet. És akkor már miért ne lehetne az egy dús szőrű wampa jéglény, akinek puhán simogató hátán még egy ölelés is jobban esik! Mondjuk, hogy egy rabszolgaruhás Leia hercegnő hogy kerül rá, az rejtély... de ami azt illeti, minket nagyon nem zavar. Sőt.

5. Fagyasztott Han Solo jégkockafagyasztó

Ezzel az ajándékkal már szilveszter felé is kacsintgatunk. Gondoljunk csak bele, milyen epikus lenne Harrison Ford hölgyrajongóinak martinijába Han Solo alakú jégkockát tenni (nem is beszélve a férfi rajongók whiskeyjéről)... 

Akit nem győztünk meg, hogy igenis jó dolog a sci-fi karácsony, az nézze meg még egyszer a wampa jéglényes szőnyeget, és mondja azt, hogy nem örülne, ha a fa alatt egy dobozból előugrana ez a hercegnő, és kacér mosollyal átnyújtaná a szőnyeget...

Ugye, hogy nem is rossz!