Nagyon, nagyon jön Az Éhezők Viadala - végre! A filmesek pedig aztán nagyon tudják, mivel lehet felzaklatni a várakozókat: szépen, lassan, finoman adagolják az újabb és újabb információmorzsákat a készülő filmről. Hol egy új trailer bukkan föl, hol brilliáns poszterek az egyes karakterekről, vagy a viadal egyes zónáiról... most a forgatásról dobtak be néhány újabb képet, és ami azt illeti, nekünk tetszik, amit látunk.

Emlékeztetőül: a történet Suzanne Collins bestsellerét követi (egyelőre úgy tűnik, példás hűséggel), amely egy trilógia első kötete. Főszereplője, Katniss Everdeen egy 16 éves lány, aki az általunk ismert Észak-Amerika romjain szerveződött állam, Panem lakója. Egy korábbi felkelés büntetéséül az elnyomó kormányzat az ország 12 körzetéből kisorsol 1-1 12 és 18 év közötti versenyzőt, akiknek részt kell venni az Éhezők Viadalán, egy életre-halála menő küzdelemben, ahol képzett ellenfelekkel - és magával a természettel - kell szembeszállniuk. A tv pedig élőben közvetít mindent.

Katniss húgát kisorsolják, akkor pedig a lány úgy dönt, hogy önként jelentkezik, ezzel kiváltja őt. A kegyetlen viadalon minden erejére és ügyességére szüksége lesz, hogy túlélje, és gyakran olyan döntéseket kell meghoznia, amik következtében akár emberségét is elvesztheti.

Annak, aki még nem látta volna, itt a trailer:

...és következzenek az új képek.

Jól áll ez a film a résztvevőknek, Jennifer Lawrence remek Katnissnek ígérkezik, és ha a film hozni tudja azt, amit a könyv végig nyújt - akkor könnyen lehet, hogy 2012 egyik legkellemesebb sf-túlélő-akció filmjét nézhetjük meg március végén.