Előző posztunk szubjektív toplistájában elkezdtük sorra venni a legszebb sci-fi és alapvetően geek kötődésű hölgyeket. Ugyanis, kedves Urak, vannak ilyenek: minden csókéskönny meg a.v.o.n. (A Világuralmukat Organizáló Nőszemélyek) behatások ellenére léteznek csodálatos, szép lányok, akik igenis elkötelezettek a science fiction, meg úgy alapvetően a "geek" kultúrszféra mellett. Nos, csapjunk is a lovak közé, lássuk a top 10 második, dobogós felét!

5. Kahlan Amnell, az Inkvizítor Anya

Van egy helyre kis epikus, (nagyon) dark fantasy könyvszéria, az Igazság Kardja sorozat Terry Goodkind tollából. Ebben Richard (vezetékneve spoilerkerülés végett nem hangzik el), a Fürkész történetét olvashatjuk, akinek van egy nagyon fontos és csodás side-kickje, egy Kahlan Amnell nevű, bájos és szeretnivaló, de felettéb halálos hölgy. Készült ebből a könyvsorozatból egy már messze nem annyira dark és epikus kétévados sorozatos is, amit igazából egy ok miatt érdemes végignézni... ezt az okot pedig Bridget Regannak hívják, és Kahlant alakítja. Az ember megnézi az első epizódokat, és leginkább az tűnik fel, hogy jófélék tudnak lenni a harci jelenetek, de mégis, valami más miatt emlékszünk a sorozatra. A következő tünet az, amikor arra várunk, hogy Kahlan minél többször jelenjen meg a képen, és ha nem túl nagy kérés, mosolyogjon is... ebből már biztosan tudhatjuk, hogy Bridget Regan egyszerűen foglyul ejtett. Parancsolj velünk, Inkvizítor...

4. Miranda Lawson... AKÁRHOGY

Évezredekig tudnánk vitatkozni arról, hogy mennyire eredeti a Mass Effect-univerzum, és mennyire nem az (szerintünk az utóbbi, de mindegy is). Minden esetre is, megvan neki a sajátos bája, ami magába foglal egy Miranda Lawson nevű hölgyet is, aki ráadásul szerencsére potenciális love interest a jó kommander Sepörd számára. Megtudjuk a történet folyamán, hogy Miranda úgy készült, úgy tervezték, hogy legyen például tökéletes. A fene egye meg, sikerült nekik... és ami még jobb, egyes cosplayeseknek is. Nos, Miranda Lawson jöhet. Akárhogy. Csak jöjjön.

3. Ki az a doktor? Inkább jöjjön Amy Pond, vagyis Karen Gillan

Karen Gillan nagyon hasonlít Bridget Reganra abból a szempontból, hogy hajlamos ellopni a műsort a tényleges főszereplőtől. Ő a Dr. Who utastársa, és bizony, itt is szinte könyörög az ember a rendezőnek, hogy ne má ne má, hol van Amy Pond, mutassátok őt méééééég!

2. Luke, ő az anyád

Sokan állítják, hogy idegesíti őket a Padmé Amidala karakter a Star Wars új trilógiájából. Tény, hogy mi sem feltétlenül értjük a love story vonalat, és annak überfontosságát a Klónok támadásában, de Natalie Portman miatt hajlandóak vagyunk megbocsátani George Lucasnak. Kicsit. De abban a pillanatban, ahogy tizenöt év múlva lecseréli Portmant az épp aktuális széplányra a filmekben, vége neki. Szerencse, hogy ehhez a lányhoz más filmek is kötődnek (V, mint Vendetta, a Fekete Hattyú, Király!, Thor, stb...), ezért láthatják majd húsz év múlva is 2000/2010-es években készült filmekben. Mert ha Lucason múlik, kimódosítja majd Portmant annak lányára, ha az majd megszületik és színésznő lesz...

1. Good move, Miss Foxxxx!

Nos, Megan Fox az, akitől még egy tejszínes zöldségágy vagy egy karamellizált akácméz-krém sem tudna elválasztani (sőt...). Ő az a hölgy, aki ugyanúgy forró jelenség kisestélyiben, mint koszos farmerban és topban (vö. Transformers) vagy kopott melegítőben (vö. Ördög bújt beléd). A Retyezátig elkísérnénk és vissza, gyalog, sőt, nehezítésként még mondjuk cipelnénk is végig, ha arról lenne szó. Ráadásul, komolyra fordítva a szót, még színésznek sem utolsó: ijedt, menekülő lánytól kezdve az iskola ostoba jónőjén át démontól megszállott succubusig mindenfélét ugyanolyan jól elad az ámuló nézőnek. Aki ámul is, mert Megan Fox arcátlanul ámulatba ejtő.

+1: A kategória abszolút vesztesei

... mert ilyen is van. A spekulatív fikció jelenleg kimondottan nagy népszerűségnek örvendő franchise-ának, az Alkonyatnak sztárja például a tuti befutó a legszebb sci-fi kötődésű lányok vesztesei közözz. Kristen Stewart az, bizony, aki sikerrel lelombozza azokat a fiúkat, akik szívük szerelmét hősiesen elkísérték a moziba. Ehhez társul változatos mimikája, és örök kokaingőz-depresszió fűtötte arckifejezése.

Igen, valóban, az alsó képen kicsit más, ugyanis ott izgatott is, mert szerepe szerint majdnem meghalt balesetben.

A kategória másik nagy vesztese Dianna Agron. Agron kisasszony egyébként egy igen szép, helyes lány, de történt egy malőr a karrierjében, ami abban állt, hogy szerepel a Negyedik című filmremekben, ahol sikerült megkapnia az évezred legpotyadékabb szerepét, Sarah Hartot. 

Egy művészies, habókos, szeretnivaló karaktert akartak írni, de ennél irritálóbb, művibb, mesterkéltebb rettenetet aligha hozhattak volna össze. Agron próbálja eljátszani, hogy ő most olyan kis geek lány, fotózgat meg művész, miegyéb, de mivel nem az, és szemmel láthatóan nem is akarja, hogy az legyen, ez a szerep úgy áll neki, mint Akhilleusznak a rózsaszín, szőrös jégeralsó. Hülyén. Minden egyes pillanat, amikor képen van, kínszenvedés, ami nem Agron hibája, de... váááááááá. Nem ilyen, NEM ILYEN egy művész-fotós lány, egyszerűen nem, és kész. Megvárjuk a következő sci-fi szerepét, és reméljük, hogy ott olyan karaktert kap, ami nem akasztja ki totálisan az agyunkat.

És az abszolút vesztes következik. Nála rondább, elrettentőbb küllemű lány nincs a science fiction világában. Szerepei mindig brutálisak, általában vehemens, durva karaktereket alakít, ahol semmi mimikát nem mutat fel, ráadásul filmjei szinte mind 18-as karikások.

Ő Danny Trejo.

Ha valaki vitatkozna a lista pontjaival, kommentben nagyon várjuk az esetleges javításokat, hozzászólásokat és válaszokat!

És hogy a hangulatba visszakerüljünk, zárásként a győztes Róka kisasszonytól abszolváljunk még egy-két fotót. Lóreál, mert megérdemeljük.