Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kapcsolatfelvétel protokollja

Elképzelhető, hogy az emberiség nemsokára találkozik a földönkívüliekkel. Nagy erőkkel kutatjuk az esetlegesen máshol létrejött technológiai civilizációk jeleit. De vajon mi történne, ha találnánk egyet?

Tovább

Miért rossz ízű a szobahőmérsékletű kávé?

A legtöbben, akik kávéznak, igencsak kellemetlennek találják a kávé elfogyasztását, miután forró italuk lehűlt, vagy éppen a jegeskávé felmelegedett szobahőmérsékletűre. De vajon miért van ez?

Tovább

A modern fizikáról röviden

Rövid összefoglaló a modern fizika ágazatairól.

Tovább

Fúziós reaktor 2013-ban

Ha hihetünk a számítógépes szimulációknak - márpedig az esetek többségében hihetünk nekik -, lehetséges fúziós reaktort építeni a Földön.

Tovább

A zsíros étrend okosabbá tesz?

Nap mint nap hallunk és látunk a túlságosan zsíros étkezés káros következményeit ecsetelő híreket. Amerikai tudósok most megállapították, hogy azért előnye is van a zsíros kajának.

Tovább

A nap képe: Don Maul

Mitől voltak olyan igazán kemények a klasszikus, '20-as, '30-as évek "családjai"? Hogyan uralták Chicago zsúfolt utcáit a maffiák? Miért volt képtelen bármit is kezdeni az érinthetetlen Keresztapákkal maga az állam? Egyszerű. Velük volt az Erő. Íme Don Maul, a Dark Side of the Force Gentlemen's Bar tulajdonosa, a Család megbecsült tagja. (Gondolatkísérlet: képzeljünk el egy sorozatot a '20-as, '30-as évek Amerikájának nagyvárosában, ahol sith keresztapák irányítják klánjaikat a jedi-erőkkel rendelkező rendőrök ellen küzdve. Maffia, dobtáras géppisztolyok, fénykard... csodálatos volna vagy csodálatos volna?!)

Tovább

A nap képei: A macskák Galaktikát vennének (és vesznek is!)

Nem csalás, nem ámítás, a legenda igaz: a macskák reális vásárlóerőt képviselő kultúrafogyasztók (amellett, hogy az űrből jöttek). Íme egy igazi úrihölgy, Puszti, aki délutáni szunyókálását a márciusi Galaktika olvasgatásával dobja fel.

Tovább

A hibrid testpáncél elnyeli a becsapódások erejét

Az amerikai hadseregben a modern testpáncél képes megállítani a lövedékeket, megmentve a viselője életét. A becsapódás erejétől azonban még így is komoly sebesüléseket lehet szerezni - erre kínál megoldást a hibrid páncél.

Tovább

A nap elborzasztó "mi van?!" híre: Valódi zombijárvány Afrikában

A tüneteket ismerjük a filmekből: az agy nem működik, a zombi olyan helyekre megy, ahova az agya nem akarja, azt teszi, amit normális, élő ember nem tenne, a mozdulatai furcsák és természetellenesek... Afrikában pedig ez létezik, mint betegség, ami most újra, minden eddiginél nagyobb mértékben felütötte a fejét.

Tovább

Fantasztikus és hátborzongató fotók: a világ az ember után

Régtől érdekli az emberiséget, talán saját halandóságunk tudata miatt, hogy vajon mennyi nyomot hagynánk hirtelen elmúlásunk esetén? Ebből következik a logikus kérdés: mennyi nyomot és milyet hagyna maga a faj, ha hirtelen "elhunyna"? Nem kell ahhoz Az Út vagy a Stalker filmeket megnéznünk, hogy lássuk, hogy nézne ki bolygónk azok után, hogy az emberek hirtelen elhagyják - természeti vagy emberi okokból több területet ki kellett üríteni már, amelyek gyakran hátborzongató képet festenek a teremtés koronájának életéről és távozásáról. Íme néhán fotó, amelyek bemutatják, mit hagytunk a világ egyes helyein magunk után...

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek