Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az 501-es Légió és a magyar Star Wars fandom mindenkit vár május 4-én!

Többek között az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége is szerettel várja találkozóra a magyar Star Wars rajongókat! Csütörtökön, 2012 május 4-én a Vörösmarty téren, 16:30-tól várnak mindenkit!

"May the Fourth be with you!

Május negyedike a Csillagok háborúja-rajongók nemzetközi ünnepnapja. Az apropóját egy vicces félrefordítás adta pár évvel ezelőtt, mikor is egy német Tv-műsorban a „may the force“ kijelentésből az Erőt (force) simán “negyedik”-nek (fouth) értette hasonló csengésük miatt a műsorvezető. Ez adta az alapötletet, hogy legyen május negyedik napja az a nap, mikor az SW-fanok világszerte megünneplik a saga fennállását, jelmez, póló, övön lógó fénykard hordással, vagy bármi mással ami a Csillagok háborújához köthető.

Éppen ezért idén a hazai rajongói közösség egy kisebb felvonulást tervez a jeles napra. Segíti őket, hogy a jeles nap éppen péntekre esik, úgyhogy kihasználva a délutánt, Budapesten, 16-17 óráig gyülekeznek a Vörösmarty téren. Ha már mindenki megérkezett, a Deák tér-Bajcsy-Zsilinszky-Oktogon útvonalon egészen a Hősök teréig menetelnek, és még talán ott is maradnak, hogy fénykardjaikkal színesítsék a budapesti estet. A kezdeményezést példátlan összefogás jellemzi, várhatóan rengeteg jelmezes és „civil” felvonuló fog részt venni az eseményen, és már számos blog, hírportál, újság vagy tv-csatorna is bejelentette, hogy riportot készít az eseményről, vagy legalábbis ott lesz.

Legyen egy jó május negyedikénk, akinek van kedve, ideje, tartson a csapattal. Az Erő legyen velünk!"

 

Tovább

A nap képe: Supergirl törzsfejlődése

Supergirlnek már a nevében is benne vagy, hogy szuper. Mi is nagyon szeretjük, az okokat nem is igen szeretnénk magyarázni, tekintve, hogy elég egyértelműek. Sajnos azonban csak az igazi rajongók tudják, hogy e kiváló hölgynek is több megjelenési variációja volt az elmúlt évtizedekben (és egyik jobb, mint a másik). Alább egy képen összefoglalva megtalálhatók ezek az "evolúciós állomások", és bizony, egyik sem zsákutca!

Tovább

Zseniális videó a sith lordról, akinek nem adták át a helyet a metrón

Sith Lordnak lenni nem egyszerű. Idősként pedig végképp. Ebben a feszültséggel teli világban, ahol a metrón fütyülnek az idősekre, és nem adják át nekik a helyet (aki pedig megpróbálja, mint a kiskölyök a videóban, azt még gátolják is benne), nehéz a sith lordnak a béketűrésben megmaradni. És amikor nem bírja tovább, rászabadítja az Erő Sötét Oldalát a szemétláda utastársaira.

Tovább

Zene mindenek felett: a top10 SF gitá-rock

Ha azt mondjuk, rockzene, akkor 10-ből 9 ember azt válaszolja: GITÁR! Nos, bár ugyanolyan rettenetes volna, ha egy dobos durcásan kivonulna a koncertről, mint ha a gitáros tenné ezt, tény, hogy a legtöbb ember fejében a melodikus rock egyet jelent a kiváló gitárjátékkal és eszelős szólókkal. Évtizedekig emlékezetes szólót pedig nem játszik az ember akármilyen hangszeren, ez igaz; ezért van a legnagyobb gitárosoknak egyedi hangszere. Alább olyan sci-fi rajongó zenészek mesteri gitárjai látható, amelyek egyrészt túlságosan csodálatosak ahhoz, hogy megérintsük őket - másrészt annyira feszíti őket a királyság, hogy az első akkordunkkal már Hendrixet is lenyomnánk!

Tovább

A Vérnyúl Beszél: a TOP5 legmenőbb filmes becsajozás

Megszoktuk azt, hogy a filmekben a dolgok kicsit máshogy működnek, mint a valóságban. Nos, így van ez a szerelmi kapcsolat kialakításával is, sőt, azzal talán különösen: vannak ezek a fránya akciófilmek meg SF-mozik, amikben bizony nem elsősorban a szerelmi szál (lenne jó esetben) a legfontosabb, így ezek időnként - véletlenül - kicsit kidolgozatlanul bomlanak ki a cselekménnyel együtt. Erről beszél Vérnyúl kolléga, szokásos kegyetlenségével boncolja fel a top5 legmenőbb filmes becsajozás témáját.

Tovább

Hamarosan érkezik Neil Gaiman legújabb könyve - Douglas Adamsről!

Douglas Adamsről szól Neil Gaiman legújabb könyve, ami a napokban, a csütörtökön kezdődő Könyvfesztivál alkalmából lát napvilágot. (Ott is lehet majd először megvásárolni.) A Ne ess pánikba! egy egyedülálló finomság lesz: Gaiman nem egy egyszerű életrajzot állít elénk Douglas Adamsről, hanem zseniális, humoros stílusban mutatja be az abszurd SF nagymesterét, ráadásul rendkívül sok személyes történet és a két író-óriás közti beszélgetés is olvasható a könyvben.

Tovább

Elkészült a Jupiter Io holdjának első átfogó geológiai térképe.

A U.S. Geological Survey megalkotta a Jupiter Io holdjának első átfogó atlaszát, feltüntetve a vulkáni tevékenységet és a lávafolyásokat. Ki is emelték a készítők, hogy nem találtak a holdon meteorbecsapódások krátereit.

Tovább

Nyáron forgatják a Sin City 2.

A Sin City folytatására már lassan hét éve várunk, bár Robert Rodriguez gyakorlatilag a 2005-ös Sin City óta emlegeti a folytatást, de mostanáig nem történt előrelépés a gyártás terén. Nagyon úgy tűnik, most már tényleg betartja a szavát.

Tovább

Megsemmisülhettek a Teremtés oszlopai

A Sas-ködben fellelhető Teremtés Oszlopainak nevezett felhőoszlop megsemmisülhetett, ugyanis az Európai Űrügynökség (ESA) két műholdjának a felvételeiről erre lehet következtetni.

Tovább

Új képek az UFO-galaxisról.

Nem tévedés, a NASA új bámulatos képeket készített az úgynevezett UFO-galaxisról. Nevét a formájáról kapta, ami a klasszikus sci-fik űrhajójának alakját formázza.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek