Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Programajánló: J. R. R. Tolkien 120. születésnapja

Holnap, január 7-én, szombaton lesz J. R. R. Tolkien 120. születésnapja. A neves nyelvészprofesszornak tulajdonítják a teljes fantasy műfajt - ugyan a főművének tartott A Gyűrűk Ura maga nem igazán sorolható fantasynek, mégis, ez az a korszakos regény, amely mind témákban, képekben és stílusban nagyban hozzájárul az epikus, ún. high fantasy kialakulásához.

Tovább

A magyar-román barátság újabb záloga

Bartók Béla, a nagy gyűjtő-zeneszerző olyan időkben járta a magyar tájakat, melyeket a legoptimistábbak is sötét éveknek neveztek: 1920 után is úton volt, és nagyon fontosnak tartotta, hogy olyan tájakon is megforduljon, melyeken élnek magyarajkúak, de hivatalosan nem Magyarországhoz tartoznak. Leveleiben gyakran írta: nagyon aggódik a magyar-román barátság miatt, mert azt "kívülálló erők", akiknek "érdekük viszályunk" igyekeznek megrontani. Nos, a magyar kultúra ezen zászlóhordozója minden bizonnyal boldogan látná, hogy magyarok és románok a kultúra (és büszkén emeljük ki: a sci-fi kultúra!) jegyében igenis tudnak jóbarátok lenni, együtt lenni - és közös missziót szervezni! Ugyanis így cselekedett nem rég az 501-es Légió Magyar Helyőrsége: a Román Helyőrséggel közösen, Romániában vettek részt egy rohamosztagost próbáló, nemes küldetésen. Nagy örömmel vettük, hogy kaptunk egy jelentést a misszióról, amit most közre is adnánk: a Légiós Különítmény vezetőjének, László Norbert parancsnokhelyettesnek beszámolója következik. Ha droid vagy, bújj el, mert most kitör a Csillagok Háborúja és jön a rohamosztag!

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek