Holnap, január 7-én, szombaton lesz J. R. R. Tolkien 120. születésnapja. A neves nyelvészprofesszornak tulajdonítják a teljes fantasy műfajt - ugyan a főművének tartott A Gyűrűk Ura maga nem igazán sorolható fantasynek, mégis, ez az a korszakos regény, amely mind témákban, képekben és stílusban nagyban hozzájárul az epikus, ún. high fantasy kialakulásához.

Ennek az epikus műfajnak az ellentéte, az ún. "kard és mágia" (sword and sorcery) fantasy korábban is létezett (ld. Conan-történetek), sőt, korábban is írtak olyan műveket, amiket fogcsikorgatva beírhatunk high fantasy-nak, de Tolkien volt az, aki olyan nyelvi minőségben, olyan jól írta meg történetét, hogy nem vitatják azt a tényt, hogy az egyetemes irodalmi kánon része.

A Mester születésnapját ünnepelni hív mindenkit a Magyar Tolkien Társaság holnap, szombaton. Reggel 9.00-tól folyamatos programokra lehet készülni: lesz kézműves program és vásár, könyvbörze, harcos és táncbemutatók, előadások, Tengwar írástanulás... aki megéhezik, Középfölde ételeit kóstolhatja meg, este pedig irány a Bródy Café (1085 Budapest, Horánszky utca 1.), ahol beszélgetni lehet a fordítókkal, és még Éirí-koncertre is sor kerül!

Helyszín: 9.00-tól: ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában (1088 Budapest, Trefort utca 8.).

További információkért IDE KATTINTVA látogasd meg a Társaság honlapját!

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!