Douglas Adamsről szól Neil Gaiman legújabb könyve, ami a napokban, a csütörtökön kezdődő Könyvfesztivál alkalmából lát napvilágot. (Ott is lehet majd először megvásárolni.) A Ne ess pánikba! egy egyedülálló finomság lesz: Gaiman nem egy egyszerű életrajzot állít elénk Douglas Adamsről, hanem zseniális, humoros stílusban mutatja be az abszurd SF nagymesterét, ráadásul rendkívül sok személyes történet és a két író-óriás közti beszélgetés is olvasható a könyvben.

De emellett bemutatásra kerül Douglas Adams életén kívül az is, ami a legmeghatározóbb volt benne: minden, ami Galaxis! Adamsnek a világhírt hozta el az Útikalauz - nekünk pedig a túlélés záloga ebben a rideg, veszélyes univerzumban, ahol bizony igenis létszükséglet a törülköző.

Ebben a hiánypótló könyvben magát a jelenséget is megismerhetjük: hogyan nőtte ki magát a világ legtöbb részből álló trilógiája kultusszá, hogy lett belőle játék, film, rádiójáték... mindez Gaiman utánozhatatlan stílusában.

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelenő kötet a Könvfesztiválon lesz először kapható - és ezzel kapcsolatban egy programot is szeretnénk ajánlani: április 22-én, vasárnap, a Könyvfesztivál keretein belül, a Millenáris Park Hess András termében 13:00-kor lesz a könyv bemutatója, ahol a téma maga a Galaxis lesz! Igazi stopposhoz méltón törülközővel! :)

Tessék terjeszteni és minél többen jönni - hiszen a vogonoknál egy csúnyább dolog van, az űrhajóik, az űrhajóiknál pedig csak egy csúnyább: az, aki el tudna jönni, de nem jön el! :)