A Twilight-sorozat rajongói örülhetnek: nem elég, hogy a kvadrológia utolsó felvonását két részletben láthatják majd a mozikban, az írónő Stephenie Meyer egy másik regényét is megfilmesítik a közeljövőben.

Bizony, A burok című regény is a filmvászonra kerül hamarosan. A Twilightnál némileg eredetibb science-fiction történet szintén New York Times bestseller, és a közeljövőben folytatásai is várhatóak, hiszen Meyer korábban már megosztotta a nagyérdeművel, hogy trilógiát tervez a sztoriból.

Ez azonban kivételesen talán nem csak a "ha lúd, legyen kövér"-elven működő, iparos hozzáállásnak köszönhető, hiszen A burok egy valóban eredeti, üde színfolt a tudományos-fantasztikus regények palettáján. A történet szerint a főhős Melanie Stryder az egyik utolsó ellenálló a Földön a "lelkeknek" nevezett idegenek inváziója után. Ezek a különös lények nem rendelkeznek saját testtel, az általuk megszállt embereken élősködnek. Melanie Vándor kilencedik gazdateste. Egy nagyon erős testté, ami felett Vándor nem szerezhet teljes irányítást, hiszen az emberi emlékek és érzések az első perctől nagyon intenzíven rohanják meg. S mint ahogy tudjuk, mivel a szeretet és a szerelem is nagyon emberi dolog, Vándornak ezekkel is tapasztalatot kell szereznie - ahogy azt egy igazi Meyer-könyvhöz illik. A burok mindazonáltal jóval több, mint egy egyszerű szerelmi sokszög Melanie és kedvese, Jared, valamint a lány testén osztozó Vándor és szerelme, Ian között. Az írónő nem csak a test és a lélek kapcsolatát boncolgatja itt, hanem azt is üzenné, hogy becsüljük meg testünket, hiszen hatalmas ajándék, hogy egyáltalán van. Ugyanakkor az elfogadásról és toleranciáról, valamint a társadalomba és egy adott közösségbe való beilleszkedés nehézségeiről is regél meséjével.

A női főszerepet Saoirse Ronan (akit többek között a Komfortos mennyországban nyújtott alakítása révén ismerhetünk) játssza majd, a férfi szerepek kiosztása azonban még zajlik Andrew Niccol rendező-forgatókönyvíró asszisztálásával. Jared szerepére Liam Hemsworth, Max Irons és Jai Courtney, valamint a Trónok harcából Havas Jon szerepében megismert Kit Harington is esélyes. Ian szerepére pedig Dane DeHaan, Thomas McDonnell és Augustus Prew, valamint a Percy Jacksonból ismerős Jake Abel lehet befutó. A forgatást mindenesetre jövőre kezdik, hogy a mozi elkészülhessen a 2013. március 29-i bemutatóra. Egy biztos: akárkik is lesznek a szereplők, Andrew Niccol tapasztalatában és igényességében eddigi munkái (Gattaca, Fegyvernepper vagy a legutóbbi Lopott idő) nyomán bízvást bízhatunk. Mert ki tudja: talán még egy Meyer-könyvből is lehet igényes sci-fi filmet csinálni.

Forrás: geektyrant.com

Rhaenyra bejegyzése