Bizony, Joss Whedon újra akcióba lépett. Még be sem fejeződtek a legújabb Marveles képregény-adaptáció forgatásai, a rendezőnek máris új filmjét reklámozzák. Méghozzá nem is akármilyet: a Buffy, a vámpírok réme atyja ezúttal Shakespeare egyik klasszikus komédiáját dolgozta fel.

A Sok hűhó semmiért legújabb, Whedon-féle feldolgozása egy teljes egészében fekete-fehér film lesz. Mindössze 12 nap alatt forgatták le és  minden egyes jelenetet Santa Monicában vettek fel. Újszerű, napjainkban játszódó verzióját láthatjuk majd a rendező szerint még ma is aktuális, szerelem-ellenessége mellett is szerelmes levélként értelmezhető műnek.

A filmet a Whedon által létrehozott mikrostúdió, a Bellwether Pictures forgalmazza. Ez az első nagyjátékfilmjük. A stúdió egyébként fő profiljának tartja a független filmek és az eredeti, merész ötletekkel kísérletező alkotások támogatását és létrehozását. Családias hangulatú vállalkozás, ami abból is kitűnik, hogy a Sok hűhó főszerepeit Whedon szokásos kedvenc színészeire testálta. Beatricét Amy Acker alakítja majd, míg Benedek szerepében Alexis Denisoff tetszeleghet. Mindketten a szintén Whedon által "szponzorált" Buffy-spinoffnak, az Angelnek köszönhetik ismertségüket.

A filmnek jelenleg az utómunkálatai folynak, előreláthatólag tavasszal kerül a mozikba. Már ha hozzánk is eljut.

Forrás: muchadothemovie.com

Rhaenyra bejegyzése