És igen! Megint hétvége! Jöhet a lazítás, a kötelező szombat esti kikapcsolódás! Akinek benne van a boogie a lábában, az pedig már tudja is, hogy mihez kezdjen. Irány a helyi klub/disco/szórakozóhely, és kezdődhet a verseny a parkett ördöge címért! Na, jó. Ez így kicsit régimódian hangzott. De mit csináljon az ember, ha egyenesen a disco-korszak hőskorából bukkan rá egy gyöngyszemre? Bizony elkapja a nosztalgia, a hangulat, a '70-es és '80-as évek életérzése. Különösen, ha a műsort C-3PO és Darth Vader szolgáltatja.

A téma, miszerint a Star Wars szereplői John Travoltaékat megszégyenítő módon foglalják el a táncteret, elég népszerűnek bizonyult eddig is. A világháló (egészen pontosan a google) dugig van táncoló rohamosztagosokkal és diszkógömb formájába öntött Halálcsillagokkal - de az igazi gyöngyszemre egy videó képében bukkanhatunk.

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=31b4c535d7&view=att&th=13301811b24f2391&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_gtqwlbqa2&zw=&full=1

Nem elég, hogy C-3PO és Darth Vader tolmácsolásában művelődhetünk a korszak legtrendibb táncmozdulatai kapcsán. Az aranyszínű droidot és a sötét nagyurat pedig rögtön nem is egy, hanem mindjárt négy példányban láthatjuk, ahogy olykor balerinákat kenterbe verő mozdulatokat tesznek. Különösen figyelemre méltó a felvétel végén látható koreográfia, melyet ugyanis már nem a világűr éterében és nem is a Hold buckáin adnak elő, hanem bizony kivilágított felhőkarcolók tetején. És hogy mi köze van ennek az egész SW-sagához? Nos, legalább annyi, mint amennyi alapja egy Vader - 3PO összecsapásnak van, aminek mindettől függetlenül szintén szemtanúi lehetünk, ha megtekintjük a felvételt. A műsor fényét azonban még ezek mellett is van mi emelje: az aláfestő zene John Williams dicső melódiájának klub-verziója.

Mindössze egyetlen szépséghibája van a dolognak: George Lucas nem tömte bele űreposzának legutóbb megszerkesztett verziójába (sem) a francia tévéműsorban bemutatott művészi jeleneteket. Reméljük, tanul a hibából, és a következő Star Wars-kiadásoknál már pótolni fogja botor mulasztását!

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=31b4c535d7&view=att&th=13301811b24f2391&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_gtqwl41x1&zw=&full=1

Forrás: geek.com

Rhaenyra írása