Az USA 16. elnöke volt. Erős, legendásan intelligens férfi. Legfőbb fegyverei a felvilágosult gondolkodás és a politikai zsenialitás. Valamint néhány tucat balta, pisztoly, ezüstgolyó, keresztek és kőkemény, mezei elhatározás. Igen, ő Abraham Lincoln... a vámpírvadász.

Az őrült filmet őrült emberek jegyzik: Tim Burtont senkinek sem kell bemutatni - de valószínűleg Timur bekmambetov sem ismeretlen, hiszen több kiváló produkció mellett ő jegyezte az Éjszakai Őrség és a Nappali Őrség filmeket is. Garantáltnak vehetjük hát a kellő mennyiségű bolondériát.

A történet szerint Lincoln nem pusztán emberbarátságból vadássza a vérszívókat, hanem családi okokból is: nekik köszönhette, hogy családja idejekorán és az ideális körülményektől abszolút messze halálozott el. Ráadásul a nyamvadt vámpírok a születő Egyesült Államok déli államait megszállják, és rabszolgasorba akarják taszítani a világot, kezdve az északi államokkal. Lincolnnak nincs más lehetősége, harcolnia kell, így indul az amerikai polgárháború - és az elnök privát hadjárata is.

Kellően idióta? Csapjunk hozzá egy kis Burton-féle gót tobzódást, és Bekmambetov-féle Éjszakai Őrség hangulatot, és máris kész egy olyan film, ami miatt máris kérjük a kivagydokit, hogy ajándékozzon meg az időutazás képességével, és vigyen el egy moziba 2012 júliusban - ugyanis akkor jön az elnök úr és az ő baltája. (Careful with that axe, Abraham!) Addig pedig kaptunk két csinos plakátot, és egy nagy adag reményt, hogy 2011 sajnos kissé gyászosra sikeredett éve után újra minőségi sci-fi kerül az asztalra (az egyébként kiválóan sikerült borok mellé, merthogy azok helyenként igen jók lettek).