Van egy stúdió, Asylumnak hívják. Ők pedig arról híresek, hogy amikor kijön egy film, aminek feltehetően nagy nézettsége lesz, akkor hasonló témában villámsebességgel elkészítenek egy... fogalmazzunk úgy, visszafogottabb költésgvetésű, idiotizmusban tobzódó filmremeket. Ahogy látták, hogy az Iron Sky holdbéli nácijai micsoda közönségbázisra számíthatnak, az Asylum okos emberei úgy döntöttek, a nácik nem csak a Holdra tudnak visszavonulni a vereség elől, hanem - a földkérek alá is.

Élükön Doktor Dzsozef Mengelével. (Komolyan... Dzsozef?! Akkor miért nem Dzsozef Mengölí... de végülis mindegy is) Mengele, a vitathatatlanul emberiség és emberiesség elleni bűnök elkövetője már olyan filmopuszok főgonosza is volt, mint a Brazíliai fiúk, ahol még csaka Führert klónozta. Most már egyenesen náci zombi hadsereget épít ki.

A történet Antarktikán játszódik, ahol egy kutatócsoport egy repedést talál, és "nem tudják, milyen mély lehet". Nem vagyok földrajztudós, de lenyűgöz ezen szakemberek éleselméjű hozzáállása: nem az izgatja őket, hogy eddig miért nem vették észre a repedést, vagy hogy mi okozhatta, hanem hogy milyen mély...

Nos, jönnek hát a tudósok, hogy megmérjék a mélységet, és nini, találnak egy csinos kis Berlint, ahol hemzsegnek a zombi nácik - no meg ott a derék Dzsozef Mengele, aki végülis még csak a százegyediket tapossa, és az sem probléma, hogy egyébként 1979-ben képes volt  meghalni (Gonosz tudós meg zombik, tetszik tudni.), nagyot rúgva szegény forgatókönyvíróba.

Itt, a mélyben a nácik a Harmadik Birodalom feltámasztásán serénykednek, és ami azt illeti, még csészealjuk is van, szóval igazi, brutális Asylum-tobzódásra készülhet az értő filmnéző.

Az alakítások vélhetőleg mennyeiek, a szórakozás garantált. Még Gary Busey, a koronázatlan zs-király (gondoljunk csak a Gingerdead Man-re...) fia, Jake Busey is feltűnik egy főbb szerepben.

És hát persze... előtörnek a nácik, és az amerikai hadsereg (vélhetően az amerikai) epikus küzdelemben...

Kiderül a filmből, mit is tesz velük. Akármit is, 90 perc kőkemény szórakozásra számíthat az, aki erre az opuszra rászánja az időt az Iron Sky magyar bemutatójáig. (Sírva reméljük, hogy lesz végül ilyen!) Kötelező darab, mindkettő.