Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nap képe: egy egészségesebb világ

Sajnos a képen látható idilli városképtől messzebb nem is állhatnánk: városainkból száműztük a természetet, a növénytakarót, most pedig panaszkodunk a rossz levegő miatt... az sem segít, hogy főként Magyarországon az a trend, hogy egy autóban egy embert látunk ülni! Persze ez nem csupán az emberek hibája: a lassú és gyakran nem megbízható tömegközlekedés ugyanúgy hatással van erre, mint a hozzáállás. Mi mindenesetre mindenkit bízhatnánk a környezetkímélő autózásra - hátha elkerülhetőbbé válnak a dugók kevesebb autóval, és hátha elkerülhető Eschbach Összeomlása is, amely pont arról szól, hogy mi is történik majd, amikor már elpazaroltuk az összes olajat...

Tovább

A tájképalakítás hét instant módja

landers-quake-100622-02.jpg

Földünk arculatát nem csak évmilliókig tartó geológiai változások alakították: Van, hogy napok alatt felismerhetetlenségig megváltozik az eddig ismerős táj.

Tovább

A nap képe: Egy 600 km-es 8-as, mikroszkopikus élőlényekből

Döbbenetesen csinos bolygón lakunk, és ehhez gyakran hozzátesznek annak lakói is, akármekkora méretűek is legyenek. A képen egy gyönyörű, 600 km méretű 8-asra emlékeztető formát látunk, amit mikroszkopikus létformák alkotnak a tengervízben: ún. fitoplanktonok. Ezek a kis algafélék akkor tudnak ilyen viharos mértékben elszaporodni, amikor az áramlás a tengerfenékről olyan nyersanyagokat emel fel, amikkel a fitoplankton táplálkozik. A színekből még a plankton fajára is tudnak következtetni.

Tovább

A halál jeges ujja

A BBC természetfilmeseinek először a világon sikerült lefilmezniük egy jelenséget, amit elég találóan csak a halál jeges ujjának neveznek. Félelmetes dolog: felborul a tengervíz sótartalma, és a víz másodpercek alatt jéggé fagy, mindent legyilkolva, ami az útjába kerül.

Tovább

A világ utolsó gazdasági válsága

Sok elmélkedés övezi a gazdasági válság fogalmát. Mi váltja ki? Mitől van vége (ha vége van egyáltalán)? Hogyan lehetne ezeket elkerülni? És az, ami a legnyomasztóbb (és legsürgetőbb mindközül): mi okozza, és milyen lesz a legutolsó gazdasági válság a Földön? A legelterjedtebb válasz erre az, hogy a fosszilis energiahordozókra való túlzott támaszkodásunk okozza majd azt az összeomlást, amiből már nem tudunk majd kikászálódni. De vajon mennyire hitelt érdemlő ez az elképzelés?

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek