Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nap levele: megható vallomás egy friss sci-fi rajongótól

galaktika női előtte utána.jpg

A Galaktika szerkesztősége ezt a képet és kis levelet kapta nem rég, ami tudományos alapokra helyezi alapvető nézetünket: hogy a sci-fit szerető hölgyek egytől egyig arczátlanul szépek és csinosak. Az érintett hölgy rajongói levele megerősített minket is benne, hogy a science fiction olvasása igen pozitív hatással bír a női fizikumra. Alább egy friss sci-fi rajongó lány megható vallomása olvasható.

Tovább

A nap képe: Egy 600 km-es 8-as, mikroszkopikus élőlényekből

Döbbenetesen csinos bolygón lakunk, és ehhez gyakran hozzátesznek annak lakói is, akármekkora méretűek is legyenek. A képen egy gyönyörű, 600 km méretű 8-asra emlékeztető formát látunk, amit mikroszkopikus létformák alkotnak a tengervízben: ún. fitoplanktonok. Ezek a kis algafélék akkor tudnak ilyen viharos mértékben elszaporodni, amikor az áramlás a tengerfenékről olyan nyersanyagokat emel fel, amikkel a fitoplankton táplálkozik. A színekből még a plankton fajára is tudnak következtetni.

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek