Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megsemmisülhettek a Teremtés oszlopai

A Sas-ködben fellelhető Teremtés Oszlopainak nevezett felhőoszlop megsemmisülhetett, ugyanis az Európai Űrügynökség (ESA) két műholdjának a felvételeiről erre lehet következtetni.

Tovább

Új képek az UFO-galaxisról.

Nem tévedés, a NASA új bámulatos képeket készített az úgynevezett UFO-galaxisról. Nevét a formájáról kapta, ami a klasszikus sci-fik űrhajójának alakját formázza.

Tovább

A legújabb ASIMO-robot színre lép

A japánok nem lacafacáznak: gőzerőkkel dolgoznak azon, hogy a science-fiction regényekben megírt jövőképek egyes szeletei ténylegesen valóra váljanak. Legalábbis, ami a technológiai kezdeményezéseket illeti. Már korábban is voltak törekvéseik robot-ügyben, most azonban még egy nagy lépést tettek afelé, hogy Asimovnak és társainak jövőképe egyszer valósággá váljon.

Tovább

Robotizált hajmosás

Ezek a japánok bizony nem lacafacáznak! Gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél kevesebb emberi munka befektetésével kelljen megoldani a hétköznapi "problémákat", feladatokat. Egyszóval szépen lassan robotizálják a háztartásokat. Persze nem kell megijedni, mert a szép új világ, a robotikus jövő még korántsem érkezett el. Az viszont sokat sejtető, hogy már hajmosó robot is várható 2012-re. A 24 ujjal rendelkező gépezet megmossa, öblíti és megszárítja hajkoronánkat, miközben még egy kis extra fejbőrmasszázst is kapunk. Mi ha nem ez a keleti kényelem?


Forrás: geeksaresexy.net

Rhaenyra írása

Tovább

A legfejlettebb harcikutya

Ennek a szörnynek már a neve is sugallja, mit fog csinálni a közeljövőben: AlphaDognak hívják, és a Boston Dynamics cég készítette, szállítmányozási és katonai feladatok ellátására. Ráadásul ez a négylábú robot igen közel áll már ahhoz, amit bevethetőségnek nevezünk! Most egy videót is kiadtak a működő AlphaDogról, ami előrevetít egy-két víziót a jövő csatatereiről is.

Tovább

A golyóálló emberi bőr

Olyan a recept, mint egy középkori boszorkány kompendiumában: végy egy marék pókfonalat, szórd meg kevés emberbőrrel, főzd össze alaposan, és kész is van a golyóálló emberbőr! Legalábbis mértéktelen lebutítással élve ezt tette egy holland kutatócsoport, akik speciális, amerikai pókfonalat szőttek egybe emberi bőrsejtekkel. Ez pedig, ha a lövedék nem száguldott túl gyorsan, valóban meg is állította.

Tovább

Ülj be egy űrsiklóba!

Aki valaha is olvasott világűrös sci-fit, az örök időkre eltelik kíváncsisággal: milyen lehet beülni egy űrsiklóba? Mit lát az asztronauta? Mennyi kütyü, kapcsoló, kar, monitor és névtelen műszer kacsintgat vissza az űrhajósra? Harrison Bergeron barátunk barátunk talált egy linket, ahol mindezt meg is tehetjük! Körbenézhetünk egy pilótafülkében, zoomolhatunk, és egyáltalán - ugyanazt láthatjuk, mint azok a bátor asztronauták, akik a világűr meghódításában az emberiség előőrsét képezik. Bár a világűr meghódítása még vágyálom, azért ne tagadjuk - elkezdtük.


IDE KATTINTVA érhető el a Discovery pilótafülkéje. Jó nézelődést!

 

Tovább

Egy szuperszámítógép, ami forradalmakat jósolhat meg

Történészek, szociológusok, katonatisztek, politológusok, és a szellemi elit számtalan más csoportja próbálja előrejelezni a világ fontos eseményeit, nevesül, válságokat, háborúkat, forradalmakat... mondani se kell, eddig eléggé sikertelenül. Most azonban nagy áttörést sikerült elérni - egy szoftver segítségével.

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek