Bárki, aki tíz percnél tovább volt regisztrált a Facebookon, ismeri a Zynga cég nevét. Ők azok, akik masszívan függőséget okozó közösségi játékokkal rothasztják agyunkat: a Mafia Warstól kezdve a Restaurant City-n át a FarmVille-ig rengeteg ilyen játék fűzödik a nevükhöz. Alec Sokolov és Joel Cohen neve pedig azoknak lehet ismerős, akik látták a Toy Story filmet (ezek ketten többek közt azon is dolgoztak). Hogy hogyan jön össze a Zynga FarmVille-je és a két filmes szkriptíró? Nos, utóbbiak az előbbiekkel dolgoznak egy filmen... a FarmVille alapján... úgyhogy, kezdhetjük elkapálni magunkat!

Az Angry Birds játék alapján is készül film, de ez a Farmville-es ötlet az, amitől az embert igazán rázza a hideg. Mert mi is történik a FarmVille-ben? FÖLDMŰVELÉS. Az Angry Birdsben dolgok ütköznek, hullanak, tehát valószínűleg hat-hét percnyi anyagot lehet belőle készíteni, amit még nem un halálra a néző, de egy egész estés parasztkodás erősen túllőne a célon.

A két író vetette el a rémület magvait nem rég, amikor egy közelgő munkájuk kapcsán adott interjúban megemlítették, hogy a Zynga márkáinak egyikének a megfilmesítése lesz a következő munkájuk, és hogy az a márka bizony farmmal kapcsolatos.

Korábban arról röppentek fel hírek, hogy a Mafia Warsból akarnak filmet készíteni, de úgy tűnik, a humusz, az ültetés, a természet lassú növekedése, a betakarítás édes perce túl csábítónak mutatkoztak a megfilmesítéshez. (Ezek tényleg szép dolgok, de hogy lehet belőlük olyan filmet készíteni, amit a fanatikus Tarr Béla-rajongókon kívül mások is megnéznek majd?)

A Zynga még nem reagált a hírre, de ettől még nem alhatunk nyugodtan. Ha a film a Facebookon fogja hirdetni magát és meghívókat kapunk majd, hogy nézzük meg, mi legalább is biztosan a kardunkba dőlünk... vagy a kaszánkba. Szóval, ez után a hír után howdy, pardner?

forrás: blastr.com