A dublini Trinity College egyetem kirúgta tanárai közül Conant, a barbárt. Ennél már csak az lenne nagyobb hír, ha valahová fölvennék tanítani a felsőoktatásban, ugyanis ha kirúgták, az azt jelenti, hogy valahogyan ott volt és oktatott...

Na jó, nem kell megijedni, a háttérben egy egész bonyolult sztori lapul. A Trinity weboldalán az oktatók lapjai között ugyanis valaki talált egy rendkívül szellemes tanári bemutatkozást, amit szerencsére le is mentett.

Ez egy bizonyos Dr. Conan T. Barbarian nevű oktató bemutatkozója volt. Beosztását tekintve Hyboriai Tanulmányok és Zsarnokölés Professzorként működött az egyetemen. A Trinity College egyből letörölte az illető oldalt a honlapjáról, és a rendőrséghez fordultak, hackertevékenységnek gondolva az eseményt.

Kép formában azonban becsülettel forog továbbra is a professzor úr bemutatkozóoldala. Szemezgessünk hát róla, mit tudunk meg Conan T. Barbarianról?

A BA diplomáját még Kimériában szerezte, az önéletrajz szerint "kitépték anyja méhéből hazájának, Kimériának holttestekkel teli csataterén, és attól a pillanattól kezdve a tudományos életre készül.". Az is kiderül, hogy "Az 'ami nem öl meg, az megerősít' állítás vaskalapos híveként megbosszulta szülei halálát, amit egy szenvedélyes érdeklődéstől fűtött, poszt-kolonializmus iránti Sorbonne-i kutatómunka előzött meg."

A PhD-jét a profil szerint egy olyan dolgozattal szerezte meg, melynek címe "Hogy halljam asszonyaik jajveszékelését: a maszkulinitás konstrukciói a kortárs zamorai irodalomban" volt. 2006-ban vették fel az angol tanszékre, miután "sikerrel lefejezte elődjét egy véres csatában, mely legenda és dal formában hosszan fennmarad".

2011/12 első félévében a következő tantárgyakat fogja oktatni: "Krom modern-kori relevanciája", "Irodalomelmélet", "Bosszú kezdőknek", "Az Acél Rejtélyének megfejtése" és "D. H. Lawrence". Emellett kiderül róla, hogy tiltakozik az ír válságkezelés módszerei ellen, valamint tiltakozik "a trend ellen, hogy olyan 80-as évekbeli filmekből készítenek remake-eket, amik alapból is pont elég jók voltak".

És komolyra fordítva: az egyetem egyik szóvivője elmondta, hogy bizonyíthatóan nem történt külső hackelés és adathalászat - azaz nem történt bűncselekmény. A belső rendszerről töltötte fel valaki ezt az oktatói oldalt, ez már biztos, de még további nyomozásra van szükség a teljes tényfeltáráshoz.

irishtimes.com