...attól még a Harry Potter-széria ugyanúgy folytatódott volna. Maximum sokkal több  rajongó háborodott volna fel. Pedig, mint a napokban egy interjúból kiderült, a varázslótanonc történetének szerzője igenis elgondolkozott az események ilyetén fordulatán.

Olybá tűnik, Joanne Kathleen Rowlingnak nem volt elég, hogy pár éve bejelenthette, Dumbledore karakterét tulajdonképpen ő melegnek szánta. A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatója után Harry Potter legjobb barátját, Ron Weasleyt sem hagyja békében nyugodni. Happy end ide vagy oda, a Halál ereklyéinek befejezése és Harry történetének lezárása után is elárul még plusz háttér információkat az írónő, ezzel is folyamatosan felkavarva a Potter-állóvizet. Most például arról szerezhettünk tudomást, hogy az eredeti tervek szerint nem csak néhány mellékszereplő, de Ron is áldozatul esett volna a Sötét Nagyúr ellen vívott harcnak - méghozzá úgy a regénysorozat közepe felé. Szerencsére azonban Rowling asszony meggondolta magát, és ezzel biztosította a későbbi boldog házas életet Harry másik legjobb barátja, Hermione számára.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, mivel rukkol elő Rowling a következő alkalommal. Merthogy új regényre egyhamar nem számíthatunk tőle, az is biztos. De legalább saját karakterei bulvár-utóéletéről mindig szerezhetünk friss információkat.

Forrás: geektyrant.com

Rhaenyra bejegyzése