A merényletek sokaságát túlélő kubai vezető asimovi magasságokban nyilatkozik mostanában, a sci-fi rajongóinak nagy örömére (?). Véleménye szerint ugyanis az Egyesült Államok választópolgárai inkább választanának meg egy robotot elnöknek és egyben az USA fegyveres erőinek főparancsnokává, mint Barack Obamát vagy a Republikánus Párt bármely esetleges elnökjelöltjét a 2012-es választásokon. A kubai kommunista vezető merőben meglepő kijelentése azonban inkább emlékeztet egy Futurama-epizódra vagy Robert A. Heinlein víziójára, mintsem egy komolyan vehető politikai nyilatkozatra.

"Nem nyilvánvaló, hogy a legrosszabb az, hogy nincs egy robot a Fehér Házban, aki el tudná kormányozni az Egyesült Államokat és meg tudna előzni egy háborút, amely fajunkat teljesen kipusztítaná?" - tette fel a retorikai kérdést olvasóinak Fidel Castro.

Castro a jelenlegi elnökjelöltekről azt nyilatkozta, hogy "több nukleáris fegyver van a kezükben, mint ötlet a békére". A leendő robotelnök esélyeit latolgatva annyit, mondott, hogy a társadalom alsó rétegeiben élő bevándorlók és az elszegényedett középosztály, azaz az USA választóinak 90%-a minden bizonnyal a szerinte sokkal kompetensebb gépelnököt választaná.

Személy szerint azonban az a gyanúm, hogy Castro Schwarzeneggert szeretné végre amerikai elnöknek, azonban teljesen biztos vagyok benne, hogy ehhez az Európai Uniónak is lesz egy-két szava...

Mindenesetre a robotjelöltet még nem láttuk nyilvánosság elé lépni semelyik párt jelültjeként sem, szóval Castro víziója még igen messze áll a megvalósulástól. Különben pedig az amerikaiak Bender óta tudják, hogy az első robotelnök legelső és legfontosabb teendője az Emberiség kiirtása lenne, ezt pedgi ugye nem szeretnénk...

via Blastr