Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nap igazsága: Superman egy Qki

A kép értelme elvész a tökéletesség nehéz palástja mögött. Superman, te rossz fiú.

Tovább

A nap elborzasztó "mi van?!" híre: Valódi zombijárvány Afrikában

A tüneteket ismerjük a filmekből: az agy nem működik, a zombi olyan helyekre megy, ahova az agya nem akarja, azt teszi, amit normális, élő ember nem tenne, a mozdulatai furcsák és természetellenesek... Afrikában pedig ez létezik, mint betegség, ami most újra, minden eddiginél nagyobb mértékben felütötte a fejét.

Tovább

Szívverés és személyiség

top10_hereditary_heart_disease_02.jpg

Egy új német tanulmány szerint egy ember szívveréséből következtethetünk bizonyos személyiségjegyeire.

A kutatás során 425, 18 és 33 év közötti német egyetemista szívének elektromos aktivitását vizsgálták elektrokardiográffal, valamint személyiségi tesztet töltettek ki velük. Az eredmények alapján bizonyos, a szív elektromos aktivitásában látható hullámminták a neurózisra való hajlandóságra engednek következtetni. Vagyis, akinél megjelennek ezek a minták, az hajlamosabb a negatív érzelmekre, mint a pozitívakra. Ezen felül eléggé pontosan meg lehet mondani egy emberről, hogy mennyire barátságos.

A kutatók szerint a szívverés vizsgálata egy, az eddigieknél objektívebb módszert adhat a személyiség vizsgálatára. A személyiséget ugyanis döntően tesztek segítségével szokás felmérni, ami nagymértékben szubjektív módszer: lehet, hogy az emberek olyan válaszokat írnak le, amik szerintük jobban passzolnak a nemükhöz, korukhoz, stb. - ráadásul lehet, hogy bizonyos területeken félreismerik saját magukat.

500x150_idohajok2.jpg

A személyiségteszt mellett egyéb, orvosi területeken is használható ez a módszer: érzelmi zavarokat, vagy akár különböző szív- és érrendszeri betegségek felismerését is lehetővé teszi. A személyiségünk direkt és indirekt módon is befolyásolja a szívverésünket: közvetlen idegi összeköttetésen keresztül az agy és a szív között, a lélegzés által, bizonyos hormonok kibocsátásával, stb.

A kutatók hasonlóságot találtak a neurózis és a hideg, érzelemmentes viselkedés hullámmintái között is. A pszichológusok gyanítják, hogy ez nem teljesen egészséges, de további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy ezt egyértelműen ki lehessen jelenteni. Emellett a zene, vagy a filmek hatását is vizsgálnák.

Forrás: livescience.com

Tovább

Az ülés és annak hatásai

Mostanság nagyon népszerű az orvosok körében az inaktív, irodai munka hatásainak vizsgálata. Egyesek még a dohányzással is párhuzamot vélnek felfedezni.

Tovább

Mitől szenved a mérnök, és mitől a bölcsész?

Egy, a felsőoktatásban tanuló diákok körében elvégzett kutatás szerint kapcsolat mutatható ki a diákok szellemi irányultsága és bizonyos agyi rendellenességek között.

Tovább

Diktátorok és végzetük

Sok diktátort ellenfelei végeznek ki, de vannak olyanok is, akik végelgyengülésben, vagy betegség következtében haláloznak el. Íme néhány diktátor és haláluk oka a múlt századból.

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek